• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Nápis na stenu: Inšpirácia pre vašu domácnosť či office

Nápis na stenu: Inšpirácia pre vašu domácnosť či office

Katarina Ledenyiova
18.1.2021 6:11:36
  • Nápis na stenu
  • samolepka

V prípade, že uvažujete nad spôsobom, ako zvýrazniť atmosféru vášho domova, prinášame vám inšpirácie v podobe jednoduchého nápisu na stenu. Nemusíte nakupovať nový nábytok ani maľovať steny, aby ste dosiahli pocit žiadanej zmeny. Jednoducho si len zvolíte hlavné motto a necháte si ho u nás vytlačiť na samolepku. Jednoduchý design sa hodí rovnako do moderných priestorov a zútulní aj starožitná zariadenú miestnosť. Nápis na stenu o láske, o rodine či o živote vás každý deň znova inšpiruje ku vďačnosti za to, čo v živote máte. Ak ste sa, predsa len rozhodli pre radikálnejšiu zmenu pomocou lepenia tapiet, všetko o nich sa dočítate v našom článku. Typocon článok – Tapety na stenu.

Nápis na stenu do obývačky

Obývacia miestnosť je priestor pre stretávanie sa rodiny po náročnom dni alebo usadenie návštevy priateľov. Svojim zariadením pozýva návštevníkov, aby spolu strávili čas v príjemnom rozhovore. Ústredným prvkom býva veľký gauč. Nad neho môžete umiestniť obraz alebo poličku. Stále častejšie sa stretávame s kreatívnym využitím veľkého priestoru pomocou nápisu alebo obrázkov na stenu. Veľká biela plocha je ideálna pre umiestnenie mohutných obrazcov, farebných ilustrácií, minimalistických geometrických tvarov alebo opakujúcich sa tvarov.

Obrázok na stenu do detskej izby

Detská izba sa mávnutím prútika môže zmeniť na čarovný podmorský svet, vesmírnu stanicu, kráľovský zámok alebo krajinu zázrakov. Farebnými obrázkami môže podnietiť detskú fantáziu a večer nebudete musieť siahať po rozprávkovej knižke, aby stám deťom prečítali pred spaním. Príbehy na vás budú vyskakovať z každého rohu. Farebnými nálepkami môžete detskú izbu rozčleniť do jednotlivých sektorov určených na konkrétne činnosti. Či je to čas spania, hrania alebo robenia domácich úloh, dieťa bude ľahšie vedieť zmeniť činnosť, ak sa mu na ňu vyčlení jasný priestor.

Obľúbené detské motívy

  • Superhrdinovia
  • Zvieratká
  • Dinosaury
  • Princezné
  • Vesmír
  • Detský meter


Viac o tom, ako zmeniť detskú izbu za jeden víkend sa dočítate v tomto článku: Typocon článok – Jednoduchá prerábka detskej izby.

Nápis na stenu do chodby

Počas pracovných dní cez chodbu len náhlivo prejdeme, v rýchlosti vezmeme len peňaženku, kľúče od bytu a od auta a vydávame sa v ústrety pracovným povinnostiam. V prípade, že vám ranný zhon nevyhovuje a chodba je miestom, kde dopíjate rannú kávu, prispôsobte si ju vašim potrebám. Vdýchnuť jej dušu môžete prostredníctvom výstižného nápisu alebo jednoduchému obrázku na stenu. Ak sa v chodbe nachádzajú schody, môžete ich kreatívne polepiť. Po návrate z práce vám každý schod pripomenie, že sa už nemusíte náhliť.

Nápis na stenu do kuchyne

Nápis na stenu v kuchyni vás môže príjemne prekvapiť a pobaviť svojim nápadom. Ideálne miesto kam ho umiestniť nájdeme napríklad priamo pod digestorom. V tomto prípade vám jednoznačne odporúčame siahnuť po plastovej samolepke, ktorá je odolná voči vlhkosti a výparom uvoľnujúcim sa pri varení. V prípade, že si radi píšete poznámky, čo treba dokúpiť alebo nechávate odkazy ostatným členom rodiny siahnite po samolepiacej popisovateľnej ferro fólii. Využiť môžete aj magnetickú fóliu, ktorú môžete upevniť na kovový povrch chladničky. Opäť bude pre vás jednoduchšie nezabudnúť na dôležité udalosti.

Nápis na stenu do spálne

Spálňa je najintímnejšia miestnosť, ktorá patrí výnimočne len partnerom. Nápis na stene môže byť, preto určený len im a niesť v sebe aj milé posolstvo. Ideálnym miestom na nápis je stena za posteľou. Môžete dať priestor aj svojej kreativite a nalepiť obrázok alebo nápis, aj na skriňu, alebo strop izby. Takto ho budete mať stále na očiach.

Nápis na stenu do kancelárie

Kancelária je ideálny priestor pre uverejnenie motivačných citátov alebo zverejnenie hodnôt, ku ktorým sa firma hlási. Motto môže byť rovnako individuálne alebo určené pre celý kolektív. Pri vstupe do miestnosti zaujme každého návštevníka a vytvorí priestor pre úvodnú tému rozhovoru.

Materiál vhodný pre výrobu nápisov na stenu

U nás v Typocone ponúkame vysokovalitnú tlač na plastové a papierové samolepiace materiály. V prípade nápisov na stenu odporúčame siahnuť po semipermanentnej samolepke. Z na lepeného povrchu je možné odstrániť ju do pol roka. Neskôr sa číre lepidlo stáva permanentným a ťažšie sa odstraňuje pričom sa samolepka môže trhať. Samolepka je určená na krátkodobé a strednodobé použitie v interiéri na rovných plochách. Samolepku so semipermanentným lepidlom ponúkame rovnako v papierovom alebo plastovom prevedení.

Papierová samolepka je menej odolná voči mechanickému poškodeniu vysokým teplotám, voči UV žiareniu.

Objednať tlač nápisu na stenu na papierovú samolepku si môžete tu: Papierové samolepky.

Plastová samolepka je vhodnejšia na dlhodobé skladovanie aj do vlhkých a chladných priestorov. Je odolná voči mechanickému poškodeniu, vysokým teplotám a UV žiareniu.

Objednať tlač nápisu na stenu na plastovú samolepku si môžete tu: Plastové samolepky.

Zaujímavým riešením môže byť aj repozičná samolepka. Je to je ľahko odnímateľný materiál, ktorý namiesto štandardného lepidla drží na hladkom povrchu prostredníctvom mikrokanálikov zo silikónu s dostatočnou adhéziou. Materiál sa ľahko aplikuje a odstraňuje. V prípade potreby sa dá opláchnuť pod vodou a opätovne prelepiť. Dobre drží na hladkých povrchoch a dokonca aj na stenách. Jej nezanedbateľnou výhodou je opätovné použitie, pri ktorom nehrozí, žeby ste poškodili omietku v procese prelepenia.

Objednať tlač nápisu na stenu na repozičnú samolepku si môžete tu: Repozičná samolepka.

Viac o tom, ako vzniká samolepka na fľaše sa dozviete v tomto článku Typocon článok – Etikety na reklamné účely.

V prípade že sa rozhodnete pre 3D nápis namiesto nálepky, vieme vám ho vyhotoviť z vysokokvalitných materiálov, ako sú napríklad kompozitné hliníkové dosky, alebo Kapa dosky, či drevo. Pre dosiahnutie luxusného efektu je možné každý nápis pod svietiť LED svetlom. Viac o týchto možnostiach sa dozviete v článku o kompozitných doskách. Typocon článok – Kompozitné dosky.

Veríme, že sme vás inšpirovali a priniesli nové nápady, ako osviežiť svoju domácnosť a kancelárske priestory pozitívnymi vibráciami. V prípade akýkoľvek otázok ohľadom výroby sa neváhajte na nás obrátiť. Sme tu pre vás každý pracovný deň od 8:00 - 18:00 na adrese Račianska 66 v Bratislave.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Katarina Ledenyiova

Firma rodinného typu potrebuje vo svojom kolektíve ľudí, ktorí vedia súbežne pracovať na viacerých pozíciách a dynamicky sa prispôsobia aktuálnym potrebám klientov. Presne takou je aj moja rola v Typocone. Venujem sa zákazníkom, pracujem na tvorbe obsahu polygrafického blogu a keď treba potiahnem aj vo výrobe, aby boli objednávky včas hotové. Vo voľnom čase sa venujem drevorezbe, maľbe a vlastnej tvorbe, rada čítam a pozerám filmy.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií