• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Zmeňte detskú za jeden víkend: samolepky na nábytok či nové textílie

Zmeňte detskú za jeden víkend: samolepky na nábytok či nové textílie

Martin Kadlečík
8.10.2019 14:57:18
  • samolepky
  • detská izba
  • prerábka

Detská izba je priestor, v ktorom dieťa rastie a dospieva. S narastajúcim vekom sa jeho záujmy menia, preto projekt takej izby môže trvať celé detstvo a dospievanie. Už za jeden víkend môžete jednoduchými krokmi vytvoriť priestor, v ktorom sa bude vaše dieťa cítiť úžasne.

Novy náter

Namaľujte prírodné scenérie, siluety hôr alebo farebné zátišia, prípadne použite tapetu alebo samolepky na stenu s obľúbenými hrdinami vášho dieťaťa. Ktorú tematiku zvoliť? Je ich mnoho, preto sme pre vás pripravili 7 motívov, ktoré deti milujú: samolepky do detskej izby Skvelým nápadom je natrieť časť steny kriedovým náterom. Deti tak môžete pokojne nechať kresliť po stenách bez obáv, že by bolo treba znova vymaľovať.
Náš tip: pre menej prašné čistenie navlhčite handru alebo špongiu a umývajte stenu s náterom.

Samolepky na nábytok

Samolepky sú všade: na stoličkách, na dverách, na stene, jednoducho aj tam, kde nechcete. Našli sme však viacero zaujímavých a jednoduchých riešení ako efektívne použiť samolepku v detskej izbe. Môže napríklad poslúžiť ako pomôcka pri ukladaní oblečenia alebo hračiek. Triediace samolepky v podobe nápisov, obrázkov až po iné detské výmysly pomôžu s upratovaním a udržiavaním poriadku v izbe.

Alebo premeňte stolík na hraciu plochu. Jednou z možností je použiť IKEA stolík LACK (Ikea stolík-Lack). Je to legendárny stolík, roky používaný pre jeho jednoduchosť, farebnú rozmanitosť a cenovú dostupnosť. Ľudia si našli mnohé spôsoby, ako ho upraviť. Jedným zo spôsobov je nalepiť na vrchnú plochu obrázok/model mesta s cestami a budovami. Často takú hraciu plochu možno vidieť na kobercoch. Vďaka samolepke je možné tvar, farebnosť a dizajn hracej plochy vytvoriť podľa vašich predstáv.

Nalepiť samolepku môžete aj na rôzne typy nábytku. Podobné personalizované obrázky je možné lepiť aj na komody, skrine alebo akýkoľvek iný nábytok. Je to jednoduché, váš obrázok vytlačíme na samolepku, ktorú potom nalepíte na nábytok a tak si vytvoríte originálny kúsok do vášho domova.
Objednajte si samolepku s vlastným dizajnom na nábytok tu:

Plastové samolepky do A3 Samolepiace fólie

Pre starších je určite vhodné lepiť podložku z lega na stolík a vytvoriť tak pre dieťa pracovnú plochu, kde si môže pekne sadnúť a vytvárať legové stavebnice.

Posteľ a útulný priestor

Deti sa rady hrajú v postieľkach. Posteľ vyrobenú do tvaru auta, vesmírnej lode, ponorky alebo aj ako domček určite poteší nielen tých najmenších. Pomocou zladených vankúšov a perín vytvoríte pre vašu ratolesť neopakovateľné miesto na spanie.

Veľmi efektnou zmenou v rámci detskej izby môže byť aj útulný kútik. Zvolíte si jeden roh miestnosti, ktorý vyhradíte na hry, pohodlné čítanie alebo oddych. Docielite to pomocou vankúšov, koberca, baldachýnu a iných deko doplnkov a svietidiel. Môžete to poňať ako špeciálny kútik, kam si chodia deti oddýchnuť, čítať knižky, prípadne sa zahrať s kamošmi. Vizuálne je možné oddeliť priestor aj peknou tapetou, maľbou alebo kobercom.

Kde sa bude učiť alebo tvoriť?

V rámci “pracovného” priestoru nesmieme zabudnúť na pekné, ergonomické stoličky a funkčný stôl. Tu sa budú robiť domáce úlohy, kresliť a vymýšľať rôzne detské a tínedžerské projekty. Tu taktiež prichádzajú vhod samolepky, ktorými možno pekne roztriediť jednotlivé škatuľky podľa obsahu.

Svetlo

Kde je svetlo, tam je život. Ak je to možné, doprajte deťom čo najviac prirodzeného svetla. Na scénu prichádzajú detské lustre, bodové a iné svietidlá. Poznáte detskú nezbednosť, šibalstvo a zvedavosť, preto je potrebné dbať na bezpečnosť. Pri malých deťoch neodporúčame používať stojace lampy, deti by ich mohli na seba zhodiť a tak si ublížiť. Pri malých deťoch taktiež treba dávať pozor, aby sa nepozerali priamo do svetla, mohlo by to uškodiť ich očkám.

Najlepšie je začať centrálnym svietidlom. Môže to byť luster alebo prisadená lampa, závisí od toho, aký máte vysoký strop a čo sa vám viac páči. Trh ponúka širokú škálu veľkostí a tvarov svietidiel, od jednoduchých s obrázkami až po rôzne vesmírne lode, futbalové lopty, kvetinky a podobne. V súčasnosti sú v móde svetelné siete alebo laná.

Koberce

Koberce so sebou prinášajú pozitíva aj negatíva. Mäkký koberec zmierni pád dieťaťa, je cenovo dostupný a môže pekne dotvoriť priestor. Medzi negatíva patrí schopnosť koberca zachytávať množstvo prachu, roztočov a iných škodlivých látok, ktoré deťom môžu spôsobovať alergiu alebo iné zdravotné ťažkosti. Je potrebné byť ostražitý pri výbere materiálu, udržiavať koberec čistý a často vetrať. Pri kúpe koberca je potrebné hľadať "zdravý" koberec, ktorý je vyrobený z prírodných materiálov.

Podložky z peny

Zaujímavou voľbou do detskej izby sú “puzzle” podložky vyrobené z peny. Neobsahujú jedovaté látky, sú mäkké, ľahko sa s nimi manipuluje a dobre izolujú teplo (podrobný popis produktu https://www.penovehracky.cz/vse-o-nakupu/primo-od-vyrobce/). Na výber je množstvo farieb a tvarov. Môžu sa používať ako podlaha alebo aj ako ochrana na stenu pri posteli (rôzne použitia penového materiálu: penovehracky.cz). Na zem a na stenu sa lepia pomocou obojstrannej lepiacej pásky.

Víkend je čoskoro tu, tak si stačí zvoliť iba jeden zo spomenutých nápadov a výsledný efekt máte zaručený. Žiarivý úsmev na detskej tvári.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií