• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Rozmýšľate nad svetelnou reklamou? Zistite, aké sú vaše možnosti

Rozmýšľate nad svetelnou reklamou? Zistite, aké sú vaše možnosti

Martin Kadlečík
11.1.2021 11:42:01
  • svetelna reklama
  • backlit banner

Mimoriadnou výhodou svetelnej reklamy je, že je možné ju vidieť vo dne v noci 24 hodín 7 dní v týždni. Podsvietené bannery vďaka svetlu skutočne vyniknú a neostanú bez povšimnutia. V článku popíšem, aké materiály sa používajú pri tvorbe svetelnej reklamy, aké rozmery je potrebné použiť a najčastejšie aplikácie podsvecovacích materiálov.

Citylight, svetelné boxy, podsvietené totemy, podsvietené logá

Svetelná reklama tvorí súčasť panorámy mesta. Možno ju vidieť umiestnenú v špeciálnych stojanoch citylight priamo na chodníkoch, zástavkách MHD a podobne. Vďaka podsvieteniu poskytujú široké pôsobisko pre vašu kampaň a rozmiestniť ich možno skoro všade: v uliciach mesta, alebo vo veľmi frekventovaných námestiach a staniciach či nákupných domoch. ZIstite na aké materiály je potrebné tlačiť vašu reklamu.

Materiál na tlač svetelnej reklamy

Materiál, na ktorý tlačíme, a ktorý používame na výrobu svetelnej reklamy:

  • matný 200g papier (používaný na CITYLIGHT),
  • lesklý a pololesklý papier (používaný na CITYLIGHT),
  • backlit fólia,
  • backlit banner,
  • translucentná samolepiaca fólia,
  • PVC, hliníkové a akrylátové dosky.

Backlit fólia

Backlit fólia je mliečna biela nelepivá fólia s lesklým povrchom určená na svetelnú reklamu. Materiál má dvojitý povlak (coating) a vysokú pevnosť. Váš reklamný motív vytlačíme dvojnásobným nánosom farby (200% CMYK), čím docielime sýte farby po nasvietení fólie.

Materiál je ideálny pre interiérové svetelné boxy a vitríny, podsvietené totemy a podobne. Takéto fólie je možné použiť ako napríklad na ponuku jedál vo fast food reštauráciách, v kinách alebo vo vitrínach obchodov.

Treba brať v úvahu, že fólia backlit nie je samolepiaca, ak ju potrebujete nalepiť, prosím dajte vedieť. My za vás nalepíme na podklad fólie obojstrannú lepiacu pásku, ktorou ľahko pripevníte fóliu na požadované miesto.

Objednať tlač na backlit fóliu tu:

Backlit fólia - tlač

Backlit Banner

Na bannery, ktoré budú osvetlené zozadu sa používa PVC banner s translúcenčnými vlastnosťami. Tento podsvietiteľný materiál je navrhnutý tak, aby správne rozptyľoval svetlo a zachoval jasné a ostré farby vašej grafiky. Vkladá sa do osvetlených rámov, ktoré upútajú pozornosť okoloidúcich vo dne i v noci.

Backlit banner je vhodný do interiéru aj exteriéru. Možnosť tlače veľkoformátových rozmerov. Takýto banner nájde svoje použitie do svetelných panelov či boxov alebo ho možno napnúť na konštrukciu pomocou gumolana. Perfektne použiteľný na reklamu v mestskom prostredí v noci, na staniciach alebo v prostredí bez denného svetla.

Pozor - Normálny bannerový materiál nie je možné použiť ako podsvietitelné médium. Pretože výtlačky by boli pri dennom svetle jednoducho vyblednuté a tak by banner slúžil iba v noci a nie cez deň.

Čo nepodceniť pri výrobe banneru? Prečítajte náš článok o banneroch tu: Článok - bannery

CITYLIGHT papier

V podstate tu ide o podsvietený papierový plagát umiestnený v reklamnej vitríne pod ochranným sklom. Papier na ktorý sa tlačí môže byť matný 200g papier a lesklý a pololesklý papier.

Používame dve technológie tlače. Ide o veľkoformátovú UV tlač a o latexovú tlač. Matný papier tlačíme na UV tlačiarni a lesklý a pololesklý papier tlačíme na latex tlačiarni.

Bežným rozmerom Citylight plagátov do presvetlených vitrín je 1185 x 1750 mm.

Objednať tlač plagatov tu:

Plagaty - tlač

Iné tvorivé materiály - PVC, hliníkové a akrylátové dosky

Do svetelnej reklamy spadajú aj podsvietené nápisy či logá. Vďaka širokej škále materiálov (plexisklo, PVC dosky, hliník) je možné vytvoriť moderný nápis. Pomocou frézy vieme vyrobiť ľubovoľný tvarový výrez vášho loga, ktorý je potom možné podsvietiť led pásom.

Článok - výhody frézovanie

Podsvietením nápisu alebo loga, dosiahnete požadovaný 3D efekt viditeľný vo dne v noci. Zdrojom svetla sú LED moduly či pásiky, šetria energiu a dlho vydržia. Podsvietené LED Logá a nápisy sa stávajú jedným z najpopulárnejších nástrojov na propagovanie značky.

Technické požiadavky pre tlač

Pri príprave tlačových súborov pre vašu svetelnú reklamu je potrebné myslieť na nasledujúce body:

  • Tlačové dáta treba pripraviť vo formáte PDF.
  • Pri vytváraní dokumentu zadajte rozmery 1:1 k výslednému formátu.
  • Farebný model CMYK a rozlíšenie 150 DPI.
  • V prípade tlače až po okraj bannera zadajte spadávku (bleed) min 3 mm z každej strany.
  • Všetky použité fonty vložte do PDF.
  • Počítajte s bezpečnou zónou. Texty odsaďte minimálne 5 cm od okraja dokumentu.
  • Pri obojstrannej tlači je potrebné každú stranu vyradiť na samostatnú stranu v PDF.
  • Bežný rozmer plagátu do presvetlených vitrín Citylight je 1185 x 1750 mm.
  • Skontrolujte pretlač (overprint).
  • Plagáty, fólie, bannery, či písmo tlačíme a režeme na mieru podľa vašich preferencií.
  • Ak si neviete rady s prípravou grafických podkladov, neváhajte sa na nás obrátiť. Veľa vecí vieme už zo skúsenosti vyriešiť cez telefón.

    Pri náročnejšej úprave grafiky vám najprv zašleme cenovú ponuku a po odsúhlasení Vám pripravíme dáta na tlač. Kontaktujte nás e-mailom.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií