• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Všetko pre vašu svadbu. Svadobná tlač v kocke

Všetko pre vašu svadbu. Svadobná tlač v kocke

Martin Kadlečík
11.3.2022 10:45:41
  • Svadobná tlač

Plánovanie svadby môže byť stresujúce. Je toho toľko, čo treba urobiť, a zdá sa, že čas len tak mizne pomedzi prsty. Či už plánujete vlastnú svadbu alebo pomáhate niekomu naplánovať tú svoju, viete, aké je dôležité, aby všetko prebehlo hladko od počiatočných fáz plánovania až po samotný deň D. Od pozvánok a pohľadníc po kvety a autá, plánovanie je to najdôležitejšie.

Pokiaľ ide o vaše svadobné tlačoviny, je potrebné zvážiť niekoľko vecí. Mať plán vám pomôže zostať bez stresu, keď sa budete pripravovať na samotný veľký deň. Ako inšpirácia vám môže slúžiť nás časový harmonogram tlače svadobných tlačovín. Pomôže vám zapamätať si všetko, čo budete potrebovať – a kedy si to budete musieť objednať.

Vybrali ste si dátum?

Hneď, ako ste si vybrali dátum a rozhodli sa, aký druh svadby chcete, môžete začať premýšľať o tom, ako budú vyzerať všetky vaše svadobné tlačoviny. Samozrejme budete chcieť, aby všetko od pozvánok až po jedálny lístok krásne ladilo. Či už navrhujete svadobné tlačoviny sami alebo si ich necháte vytvoriť niekým iným, premyslite si pred tlačou vaše predstavy o štýle dizajnu a typu papiera tlačovín.

Čo tlačiť?

  • Svadobné oznámenia
  • Pozvánky k stolu alebo na veselicu
  • Informačné kartičky
  • Svadobné menu
  • Etikety na fľaše a koláče
  • Menovky na svadbu
  • Magnetky

Dizajn a trend svadobných oznámení

Keď sa dizajn jedálničku, zasadacieho poriadku či menoviek a ostatných svadobných tlačovín zjednotí, vytvoríte jednotný a krásny celok, ktorý bude dotvárať atmosféru vašej svadby.

Eko svadba

Všetci milujeme svadbu, ale nie je žiadnym tajomstvom, že môže ovplyvniť životné prostredie. Organizovanie ekologickejších osláv je top trendom nadchádzajúcej sezóny, a to zahŕňa aj výber ekologických papierov.

Minimalistický dizajn

V poslednej dobe zaznamenávame veľký trend tlače na transparentné plastové materiáli. Ide v podstate o priamu tlač na tenký kus mliečneho alebo transparentného materiálu. Na najzákladnejšej úrovni je akrylová pozvánka pevný, vyrezaný kus akrylu s potlačou. Transparentné pozvánky môžu mať skutočne veľa rôznych foriem, je dôležité pri výbere zvážiť množstvo dizajnových a materiálových možností.

Jemné textúry a ozdoby

Na druhom konci trendového spektra sme videli v rámci svadobnej tlače páry experimentujúce s kreatívnymi materiálmi a špeciálnymi efektami. Či už to bolo dosiahnuté pomocou luxusných papierov, metalickej tlače, parciálneho laku či použitia netradičných materiálov – pridanie ďalšieho rozmeru do vašej svadobnej tlače môže skutočne pridať k silnému zážitku.

Transparentné oznámenia

V poslednej dobe zaznamenávame veľký trend tlače na transparentné plastové materiáli. Priama tlač na tenký kus mliečneho alebo transparentného materiálu. Na najzákladnejšej úrovni je akrylová pozvánka pevný, vyrezaný kus akrylu s potlačou. Transparentné pozvánky môžu mať skutočne veľa rôznych foriem, je dôležité pri výbere zvážiť množstvo dizajnových a materiálových možností.

Transparentná tlač

Materiál

Pamätajte, že predtým, ako si objednáte akúkoľvek tlač, musíte si vybrať typ papiera či materiálu, ktorý chcete použiť. V našej webovej stránke uvidíte, že existuje veľa rôznych luxusných a prémiových typov papiera. Papier, ktorý si vyberiete, môže ovplyvniť dizajn svadobných tlačovín, preto ho vyberajte včas, aby boli vaše oznámenia a pozvánky navrhnuté a pripravené načas na odoslanie.

Galéria materiálov Typocon

Kedy tlačiť jednotlivé položky?

Svadba je pre väčšinu ľudí jednou z prvých väčších akcií, ktoré organizujú. Mať plán a časový harmonogram je veľmi nápomocné. Pomáhajú vám nestratiť sa či zabudnúť na niektorú z množstva malých úloh, ktoré nastanú pri plánovaní svadby. Nasledujúci časový harmonogram tlače slúži, iba ako inšpirácia a odporúčanie. Nik nechce robiť veci na poslednú chvíľu, a tak si znepríjemniť to, čo by malo byť jeden z najdôležitejších dní života.

7-10 mesiacov pred

Oznámenie dátumu/Save the date

Termín oznámenia dátumu svadby závisí od niekoľkých faktorov. Budete mať svadbu v zahraničí alebo doma či u nevesty? Ak budete mať svadbu v zahraničí, znamená, že hostia budú niekoľko dní mimo domova, musíte im, čo najskôr oznámiť dátum, aby si mohli rezervovať pracovné voľno, naplánovať dovolenku a zorganizovať stráženie detí. Ak je vaša svadba doma alebo blízko Vášho domova, tak primeraný čas na oznámenie dátumu je cca šesť mesiacov pred svadbou. Kedykoľvek neskôr a vaši hostia už môžu mať rezervovanú dovolenku alebo výlet, najmä ak sa budete ženiť v letných mesiacoch.

3-5 mesiacov pred

Je čas vytlačiť si svadobné oznámenie

Približne 3 mesiace pred vašou svadbou by ste mali byť v štádiu finalizácie návrhu svojich pozvánok či už si tvoríte dizajn sami alebo ak použijete službu profesionálneho dizajnéra. Aj tu platí “Dvakrát merať a raz tlačiť” Je potrebné si nechať čas a priestor na komunikáciu s dizajnérom na tvorbu dizajnu. Návrhy sa môžu niekoľkokrát vrátiť tam a späť, kým nie ste s výsledkom spokojný. Až potom odosielajte na tlač. K oznámeniu o svadbe sa pribaľujú taktiež pozvánky k svadobnému stolu alebo pre niektorých priateľov na večernú veselicu.

Tlač oznámení

Informačné kartičky pre hostí

Niektorí ľudia pridávajú k pozvánkam informačné karty pre hostí. Tie môžu zahŕňať akékoľvek ďalšie dôležité informácie, ktoré hostia potrebujú vedieť, ale nechcete, aby sa nimi zahltil dizajn pozvánky. Informácie, ako napríklad podrobnosti o ceste alebo parkovaní, náhľad menu, alebo akékoľvek ďalšie dodatočné informácie o svadbe. Dôležité je to taktiež v prípade jedla, keď je nutnosť informovať o akýchkoľvek špeciálnych stravovacích požiadavkách. Alternatívou je rozposlať email alebo vytvoriť udalosť na Facebooku, kde vašich hostí môžete informovať pravidelne a môžete hneď dostať odpoveď.

1-2 mesiace pred

Svadba je za rohom, ale máte ešte čas na tlač nasledujúcich artiklov:

Svadobné menu

Keď už viete, že sa váš jedálniček nebude meniť, nečakajte s jeho tlačou. Ľudia si radi prečítajú jedálny lístok. Vytlačené svadobné menu je skvelou pamiatkou pre vás a vašich hostí, rovnako, ako vyzerá skvele na stole, tak obohatí kulinársky zážitok z vašej svadby.

Tlač svadobných menu

Zasadací poriadok a čísla stolov

Často ide o menný a číselný zoznam. Cieľom je prakticky a štýlovo pomôcť ľuďom ľahko nájsť svoj stôl. Zasadací poriadok väčšinou býva umiestnený pri vstupe. Čísla stolov môžu byť položené a na stoloch alebo vystavené v špeciálnych stojanoch uprostred každého stola.

Menovky na stôl

Poskladané menovky na stole môžu obsahovať dizajn používaný v rámci celej svadobnej výzdoby. Taktiež môžete namiesto mien použiť aj prezývky, je to určite osobnejšie a hostia budú sa cítiť viac “doma”. Taktiež prezývky môžu byť super boričom ľadov a začiatkom konverzácie medzi rodinami. Viac o tlači menoviek na stôl v našom článku:

Menovky na svadbu

Etikety na fľaše

Potešte svojich hostí, keď si pripijú na vaše zdravie a šťastie. Vytlačte si vlastné originálne etikety na svadobné víno, ktoré vám pomôžu osláviť svadbu vo veľkom štýle. Zjednoďte etikety s výzdobou a vneste harmóniu a eleganciu na vašu svadobnú hostinu pomocou týchto personalizovaných etikiet. Môžu obsahovať text podľa vášho výberu, od názvu vína až po dátum vášho veľkého dňa.

Tlač etikiet na fľaše

Svadobné magnetky

Jednoduchá magnetka s fotkou svadobčanov alebo radostná spoločná momentka môže byť pekným darčekom a pamiatkou pre vás a vašich blízkych na celý život. Nechajte si vytlačiť magnetku u nás. Tlačiť možno na rôzne typy a hrúbky materiálu.

Motívy magnetiek

V prípade, že hľadáte inú svadobnú tlačovinu neváhajte nám napísať, vieme vytlačiť viac než sa z pohľadu na našu webovú stránku zdá. office@typocon.sk, prípadne zavolajte na +421905259903.

kolaz fotiek s fotodarcekami

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií