• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Majte zážitky na očiach. Dajte si vyrobiť magnetky na chladničku

Majte zážitky na očiach. Dajte si vyrobiť magnetky na chladničku

Martin Kadlečík
12.11.2019 12:56:23
  • výroba magnetiek
  • chladnička

Dať si vyrobiť magnetky s fotkami s vlastnou originálnou potlačou môžu byť jedinečným darčekom a peknou pamiatkou pre vás a vašich blízkych. V nasledujúcom článku predostrieme priebeh výroby magnetiek s vlastnou potlačou.

Čo vytlačiť na magnetku?

Na magnetke môžu byť zachytené zážitky, spomienky, pekné spoločné chvíle, môže poslúžiť ako pamiatka alebo aj ako darček. Niekto, kto rád cestuje, si zo svojich ciest berie na pamiatku magnetku, niečo ako trofej z cestovania. Avšak nie vždy sú tieto magnetky pekné a nie vždy predstavujú niečo osobné. Či už to bude obľúbená fotka z dovolenky alebo fotka z rodinnej oslavy, oba momenty je možné ľahko stvárniť pomocou magnetky.

obľúbené fotky na stene

Zachyťte atmosféru

Dnes má fotoaparát po ruke väčšina ľudí, ktorí majú smartphone. Vďaka moderným telefónom je možné zachytiť momenty, ktoré pomocou malých úprav môžu pôsobiť čarovne. Pridať filter, upraviť jas a kontrast, poprípade orezať fotku je dnes jednoducho možné v rôznych aplikáciách. Pre náš projekt sme si zvolili priamo takúto fotku zo svadby.

Selfie fotka zo svadby, 2 pohľady, jeden ako sa práve fotí aj s mobilom a výsledná fotka

Ďalšou z možností zachytenia jedinečných momentov je analógový fotoaparát na film. Pomocou analógového fotoaparátu možno zachytiť unikátnu atmosféru. Kto fotil na analóg vie, že je to úplne iný zážitok. Platí tu pravidlo “dvakrát zaostri a raz odfoť ”. Skvelé fotky docielite samozrejme pomocou rôznych digitálnych fotoaparátov. Cieľom je zachytiť moment, na ktorý sa budete radi denno-denne pozerať pri otváraní chladničky.

Príprava na tlač

Obrázok či fotky máte zvolené, teraz je na rade ich upraviť a pripraviť na tlač. Dôležité je, aby neboli rozostrené a v zlej kvalite (DPI pod 75). Pripravíme jas, kontrast a prípadne rôzne efekty. Do akej hĺbky sa chcete ponoriť s upravovaním záleží na vás. Existujú rôzne softvéry a spôsoby úpravy fotky. Dôležité pre tlač je, aby bola exportovaná do PDF formátu.

Je potrebné myslieť aj na tvar magnetky. Vyrezať magnetku je možné do ľubovoľných tvarov. Okrem klasického a elegantného štvorca je možné rezať lem postáv a tiež je možné vyrezať magnetku do rôznych geometrických tvarov. V prípade jedinečných orezových kriviek je potrebné pripraviť orezovú krivku v pantone farbe, prípadne nás kontaktovať. Ak by ste chceli, môžeme vám vytvoriť magnetkové puzzle.

Typy magnetiek

Dať vytlačiť magnetku na chladničku si môžete aj u nás. Tlačiť možno na dva typy materiálu s rôznymi hrúbkami a leskom povrchu:

Papier (tlačíme na maloformáte)

Tlačíme maximálne na hárok A3. Materiál, na ktorý tlačíme, sa volá Magnecote; je to papier s magnetickou podložkou. Je to tenký materiál vhodný na malé magnetky.

Magnetická fólia (Tlačíme na veľkoformáte)

Veľkosť výslednej magnetky vytlačenej na magnetickú fóliu je obmedzená v podstate len na šírku rolky materiálu, ktorá je 1 m. Dĺžka môže byť až 3,2 m. Ponúkame dve hrúbky matných a lesklých magnetických fólií: 0,65 a 0,8 mm.

Náš Výber

Pre výrobu magnetiek na chladničku iba pre ukážku si zvolíme veľkoformátovú tlač na magnetickú fóliu s hrúbkou 0,65 mm. Je však úplne na vás akú hrúbku magnetky chcete, či tenšiu ako 0,65 mm (v tom prípade odporúčame zvoliť maloformátovú tlač na materiál magnecote), alebo hrubšiu, napríklad 0,8 mm na magnetickú fóliu tlačenú na veľkoformáte.

Magnetická fólia slúži na rôzne účely, medzi časté použitie magnetickej fólie patrí aj aplikovanie magnetickej fólie na auto. Viac o tom ako ju prakticky použiť sa dozviete v nasledujúcom článku:

5 TIPOV AKO POUŽIŤ MAGNETICKÚ FÓLIU

Ako objednať výrobu magnetiek?



objednanie tlače na magnetickú fóliu

  1. Najprv vypíšeme koľko magnetiek chceme (náklad) – v našom prípade 10
  2. Potom zadáme šírku a výšku výslednej magnetky – v našom prípade 120 x 100 mm
  3. Následne zvolíme farebnosť – v našom prípade chceme farebnú tlač
  4. Voľba materiálu – v našom prípade, keďže ide o magnetku na chladničku, zvolíme magnetickú fóliu matnú 0,65 mm
  5. Ostatné položky (obojstranná tlač, spadávka, tlač bielou, laminovanie, orez, predrez) ponecháme tak ako sú prednastavené (sú zvolené správne).
  6. Posledným bodom je pridať súbory, pridať poznámku k výrobe a objednať, potom už pokračujete v objednávke ako pri ostatných e-shopoch.
Objednajte si tlač cez náš online formulár:

Čo sa deje po objednaní?

Po objednaní cez e-shop prevezmú vašu objednávku naši kolegovia a kolegyne v office, ktorí sa pozrú, či pridané súbory spĺňajú potrebné náležitosti na tlač. Ak je všetko v poriadku, následne s vašimi dátami pracuje grafik a tlačiar. Pripraví sa grafika a vyradí sa tlačové PDF, ktoré sa následne pošle do rip-u. Stroj, na ktorom sa bude daná magnetka tlačiť, je v našom prípade SwissQprint NYALA. Po vytlačení posielame magnetku na orez na kongsberg.

MUSIC: Outside Poolside by Lasswell (c) copyright 2010 Licensed under a Creative Commons Attribution Noncommercial (3.0) license.


Po orezaní je vaša magnetka hotová a pripravená na prilepenie na dvere vašej chladničky, kde bude rozveseľovať vaše pohľady a pohľady vašich hostí.

Výsledná magnetka na šedej chladničke

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií