• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Viete, aké sú trendy svadobných oznámení na rok 2019?

Viete, aké sú trendy svadobných oznámení na rok 2019?

Martin Kadlečík
3.4.2019 16:00:55
  • Oznámenia
  • Trendy
  • 2019
  • Dizajn

Mám rád, keď ma niečo vytrhne z každodennej všednosti a vyvolá túžbu znovu a znovu sa pozrieť, ovoňať alebo ohmatať, keď je niečo ozajstné a je za tým cítiť kus práce a jednoduchej krásy. Pre rok 2019 sa o svieži nádych svadobných oznámení postarajú metalické fólie, rastlinné vzory alebo unikátne monogramy. Ponúkam náhľad do sveta svadobných oznámení pre nasledujúcu sezónu

Monogramy

Monogramy sa medzi svadobnými pármi rýchlo stávajú populárnymi. Iniciály sú pekným symbolom spojenia ženícha a nevesty do jedného harmonického celku. Svadobné oznámenia sa tak stávajú malými umeleckými dielami, ktorých originalita spočíva v detailoch ručnej výroby a prekrásnej kaligrafie. Monogramy možno použiť rôznymi spôsobmi. V kombinácii s ozdobnými vencami tvoria pútavý nadpis pozvánky alebo aj celkovú pozvánku.

Tmavé a zasnené odtiene

Svadba nie je priestorom na smútok, a predsa pozorujeme nový trend netradičných farieb svadobných oznámení. Tmavé tóny farieb predstavujú zaujímavú alternatívu k už zaužívaným krémovým a slonovinovým farbám. Hĺbavé odtiene na seba nežne upozornia a vytvoria tak elegantný kontrast a zanechajú jedinečný dojem. Vzniká tu priestor pre dokonalú symbiózu tmavomodrej, bordovej ba dokonca aj čiernej farby s (kaligraficko-)metalickými nápismi v zlatom, striebornom alebo medenom prevedení.

Kovové (metalické) efekty

Nasledujúci doslova blyštiaci trend si nemožno len tak nevšimnúť. Zlatá fólia sa objavuje všade, od pozvánok až po najmenšie detaily na menovkách. Okúzľujúci odlesk metalických prvkov krásne zvýrazní písmo alebo geometrické tvary na pozvánke. Nie je všetko zlato, čo sa blyští, preto nemožno nespomenúť striebornú a hlavne medenú fóliu. Popularita medi narastá, nevšednosť použitia tohto materiálu tvorí jedinečnú príležitosť vyniknúť. V kombinácii s kvetinovou výzdobou prináša metalický lesk krásny kontrast, na ktorý sa nedá vynadívať.

Geometrické tvary

Tvary, tvary, tvary. Môžeme očakávať príliv geometrických prvkov a ich kreatívne zlučovanie do pôsobivého celku svadobných oznámení. Prelínajúce sa mnohouholníky, tvarové výrezy alebo jedinečné spojenia kvetových prvkov a geometrických vzorov nebudú výnimkou. Nahliadnite do sveta precíznych línií a nových perspektív a nechajte sa inšpirovať ich krásou.

Mapy

Čoraz viac sa na oznámeniach objavujú ilustrované mapky. Zväčša ručne ilustrované mapy sa pomocou kaligrafie a vodových farieb pretvoria na krásne svedectvá a obrazy. Takéto svadobné oznámenia zanechávajú dlhotrvajúci dojem, ktorých detail si rád prezerám znovu a znovu. Pomocou ich tvorby nevesta a ženích môžu priblížiť hosťom príbeh ich života. Oznámenie sa tak stáva jedinečným a osobným, čo je v dnešnej dobe raritou.

Flóra a kvetinové (kvetované) vzory

Kvetinové vzory sú na svadobnej scéne už istú dobu. Tento rok svadobné oznámenia obohatia kvetinové girlandy, vence a robustné kvetinové detaily. Krásne tvoria priestor pre text pozvánky, ktorý jednoducho zapadá do prostriedku venca alebo girlandy, a tak tvorí jadro svadobného oznámenia. Zaujímavým trendom je osviežujúce spojenie kvetín a geometrických tvarov, tvoriac tak vyrovnaný vzhľad pozvánky.

Ručne robený papier s prírodnými okrajmi

Ručne robený papier patrí k ďalším z radu vyvíjajúcich sa trendov svadobných oznámení. Nuansou takéhoto papiera je, že okraje sa nerežú a ostávajú prirodzene nepravidelné a krásne. Pomocou kaligrafie a metalických fólií sa z papiera stane unikátne umelecké dielo, z ktorého nebude možno odtrhnúť oči ani ruky.

Obálky

Ako posledný trend spomeniem rôzne spôsoby, ako skrášliť obálku pozvánky. Od prvého momentu možno očariť pozvanú osobu napríklad použitím luxusného papiera, voskovou pečaťou alebo personalizovanou atramentovou pečiatkou s iniciálmi svadobčanov. Novým trendom však začína byť obohatenie fádneho vnútra obálky farebnými vzormi. Na vnútornú stranu obálky sa nalepí vzorovaný kus papiera, lemujúci jej okraj. Vzory závisia už len od svadobčanov, zväčša sa používajú vodové farby, kvetové prvky alebo geometrické tvary.


U nás v Typocone vám radi poradíme s výrobou oznámení, a taktiež ponúkame online kalkuláciu ceny

Zistiť cenu oznámeni

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií