• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Ako na tlač vlastného materiálu?

Ako na tlač vlastného materiálu?

Ivan Ledenyi
15.3.2021 12:27:08
  • Tlač na dodaný materiál

U nás v tlačiarni sa radi venujeme kreatívnym projektom, ktoré často prekračujú hranice konvenčných materiálov na výrobu reklamy. Kreatívny a tvorivý človek pozerá na materiály okolo seba inak ako väčšina z nás. Spoznali sme sa s umelcami, ktorý na plátno nanášajú lepidlo, epoxid, vytvárajú rôzne štruktúry. Pracujú s povrchom, ktorý by inak zostal plochý a menej zaujímavý. Oslovili nás umelci, ktorí využívajú grafický dizajn na prezentáciu ich videnia sveta.
Tlač pre výstavy a vernisáže si často vyžaduje vybehnúť z pohodlia zaužívaných materiálov a skúšať niečo nové.

Častá otázka na iné druhy materiálov aké máme v ponuke nás viedla k rozhodnutiu pridať do ponuky možnosť tlače na dodaný materiál.

Ako objednať tlač na dodaný materiál?

V prvom rade je dobré sa informovať emailom (martina@typocon.sk), alebo telefonicky (+421905259901), či je možné na váš materiál tlačiť. Pri opakovanej objednávke, môžete tento krok samozrejme vynechať. Platí niekoľko základných pravidiel.

  • Materiál musí byť plochý, bez chĺpkov a nečistôt, ktoré by mohli poškodiť tlačovú hlavu. (Pred tlačou samozrejme kontrolujeme).
  • Doskový materiál nesmie byť príliš pórovitý. Nefungovalo by vákuum a materiál by nebolo možné prisať na podklad.
  • Hrúbka materiálu nesmie presiahnuť 5 cm.
  • Ak máte záujem o tlač z role, tak sa nesmie jednať o textil (príliš pórovitý).
  • V prípade tlače na rolku spôsobom “roll-to-roll” je potrebné počítať s pridaním návinu 3.5 m. (Ak je tlač väčšia ako 3 x 2 m, rolka sa zavedie na jednej aj druhej strane stola a počas tlače sa prevíja.)

Dobrým príkladom na tlač materiálu, ktorý nemáme v ponuke je preglejka. Materiál je kompletne hladký a drží tvar. Je možné z neho vyskladať aj celú stenu.

Potlačiť je môžné aj rôzne druhy transparentných, farebných plastov, hárkové farebné papiere, dekoratívne fólie, tapety a iné.

Tlačíme aj na sklo na ktoré následne kašírujeme bielu samolepiacu fóliu, aby vynikli farby a zároveň ich nebolo možné zo skla zoškrabať.

Našu tlač už môžete vidieť aj na niekoľkých hudobných nástrojoch. Tu už naozaj záleží len na vašej kreativite.

Tlač na dodaný materiál ponúkame v prípade doskových, hárkových aj rolových materiálov. V možnosti na výber materiálu zvoľte možnosť “tlač bez materiálu”. Do poznámky napíšte o aký materiál ide a kedy a ako nám ho dodáte.

Celú objednávku je možné zadať aj cez email. Obratom vám pošleme cenovú kalkuláciu a dohodneme podrobnosti.

Tešíme sa na Váš najbližší DIY projekt :)

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Ivan Ledenyi

Počas štúdia Hospodárskej Informatiky na Ekonomickej univerzite som pracoval ako dobrovoľník v nízkoprahovom zariadení pre deti a mládež na ulici. Po štúdiu som pôsobil na viacerých aj zahraničných IT projektoch. V súčasnosti som konateľ a tvorca portálu na tlač a výrobu reklamy Typocon.sk. Vo voľnom čase cestujem, windsurfujem, alebo sedím na motorke so svojou manželkou.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií