• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Vyčarujte úsmev. Čo má obsahovať oznámenie o narodení dieťaťa?

Vyčarujte úsmev. Čo má obsahovať oznámenie o narodení dieťaťa?

Martin Kadlečík
24.2.2021 7:30:18
  • Oznámenie o narodení

Čakali ste 9 mesiacov a už je to tu. Konečne nadišiel ten radostný čas a narodilo sa vám dieťatko. Gratulujeme! Či už je to vaše prvé dieťa alebo vaše 5. dieťa, čaká vás a vašich blízkych nové dobrodružstvo.
Prostredníctvom oznámenia o narodení dieťaťa máte jedinečnú možnosť originálne predstaviť svoje dieťa svetu. Je taktiež príležitosťou zdieľať fotografie a iné informácie o vašom dieťati. Pripravili sme niektoré z najlepších možností textov oznámení o narodení. Vyberte si pozdrav a oslovenie, pridajte základné informácie a môžete rozposielať rodine, priateľom a blízkym.

oznamenie o narodeni dieťaťa v slovenských variantoch

Čo zahrnúť do vášho oznámenia?

Na úvod: Oznámenie o narodení by malo obsahovať jednoduchý úvod, ako napríklad:
Vitaj medzi nami“,
Hello Baby!“,
Predstavujeme vám“,

Spôsob oslovenia je možné prispôsobiť tak, aby reprezentoval charakter vašej rodiny.

Rodina: Uveďte mená všetkých bezprostredných členov rodiny, ako napríklad:

Pyšní rodičia... alebo veľký súrodenec/braček/sestrička...

Tip: Je super vyzdvihnúť matku za jej silu a odovzdanie počas pôrodu pre svoje dieťa.

Informácie o narodení: Uveďte dátum narodenia dieťaťa, čas narodenia, váhu a dĺžku. Najbežnejšími zdieľanými informáciami sú: dátum narodenia (aj čas), hmotnosť a dĺžka dieťaťa.

Foto: Ak to považujete za vhodné, zdieľajte s blízkymi priateľmi fotografiu. Veľmi často sa vytvorí skupinová správa, kde s jednoduchým textom a fotografiou oznámite radostnú zvesť. Fotografia môže byť taká, ktorú ste si odfotili sami alebo z profesionálneho fotenia vášho novorodenca. Kamaráti a rodina sa určite potešia, keď uvidia fotku vášho dieťaťa.

Texty oznámení o narodení

1. Tradičné znenie oznámenia o narodení

Existuje niekoľko klasických spôsobov, ako predstaviť svojho novorodenca svetu:

2. Krátke oznámenia

V jednoduchosti je krása, krátke oznámenia spárované spolu s fotkou výstižne ukážu.

(meno otca a matky) vám s veľkou radosťou oznamujú, že sa im narodil/la synček/dcérka meno…“,
Vítame na tomto svete s láskou nášho synka/dcérku ...“,
S radosťou vám predstavujeme ....“,

3. Znenie oznámenia o narodení dievčatka alebo chlapčeka

Hľadáte formuláciu na oznámenie narodenia svojho dievčatka alebo chlapčeka? Väčšina z týchto nápadov na oznámenie o narodení dieťaťa funguje pre oboch. Farby, písmo a text sa ľahko upravujú. Vyberte si, teda ten, ktorý je pre vás a vašu rodinu najpravdivejší a prispôsobte si ho podľa svojej chuti.

4. Znenie vtipného oznámenia o narodení

Keď oznamujete rodine a priateľom, nechajte svoj humor zažiariť. Smiech je lepší ako plač, to si povedzme na rovinu. Čo je zábavnejšie, ako explodujúce plienky alebo úplný nedostatok spánku, ktorému čelia čerství rodičia? Niekoľko vtipných nápadov na oznámenie dieťaťa, vďaka ktorým sa priatelia a členovia rodiny zasmejú:

5. Znenie oznámenia o narodení súrodenca

Podeľte sa o rodinné vzrušenie a zahrňte do oznámenia hrdú veľkú sestru alebo veľkého brata. Niekoľko nápadov na formuláciu oznámenia o súrodencovi:

6. Oznámenia o narodení počas sviatkov

Vtipnou príležitosťou býva narodenie dieťaťa počas sviatkov. Či sa už dieťa narodilo tesne pred sviatkami alebo se ešte počkali s oznámením, naskytla sa vám príležitosť vytvoriť vtipné (napr. vianočné) prianie. Oznámiť narodenie pomocou klasických vianočných vinšov môže byť vtipným a milým spôsobom, ako sa podeliť o túto radosť. Tu je niekoľko nápadov, ako formulovať svoju slávnostnú pohľadnicu:

Pozrite, čo nám priniesol Ježiško ....“,
#bestgiftever ... predstavujeme vám ...“,
Koniec tichej noci, od teraz to bude párty celú noc“,
Dovidenia rok ... vitaj rok … (meno dieťaťa)“,

Kedy poslať oznámenie o narodení?

Život po narodení nového dieťaťa môže skutočne hektický. Nikto nebude očakávať, že oznámite narodenie okamžite. Nie je limit dokedy oznámiť narodenie dieťaťa a však nepísaným pravidlom je, že do 6 mesiacov od narodenia dieťaťa.

Komu poslať vaše oznámenie o narodení?

Rodina a priatelia budú netrpezlivo očakávať správu o príchode vašeho novorodenca. Narodenie nového dieťaťa je vzrušujúcim obdobím pre všetkých: rodinu či priateľov. Okrem blízkej rodiny a priateľov, by ste mohli zvážiť poslať oznámenie kolegom, členom cirkvi, susedom alebo aj učiteľom starších detí (ak máte školopovinné deti).

Niekoľko tlačiarenských tipov na záver

Najbežnejším formátom pre oznámenie o narodení dieťaťa je A6 (148x105mm). Ďalší najžiadanejší formát je do tvaru štvorca. Býva v rozmere 140 x 140 mm.

Cenu za tlač oznámení nájdete na nasledujúcom odkaze:

tlač oznámení

Oznámenia nemusia byť vytlačené iba na bielom papieri. V ponuke máme metalické papiere so zlatým alebo strieborným odleskom.

Predtým než vytlačíte plný počet oznámení nechajte si u nás spraviť vzorku. Môžete si tak uľahčiť výber vhodného papiera. Tlačíme už od 1 kusa.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií