• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Tapety do spálne: inšpirácie na sladké sny s tou správnou atmosférou

Tapety do spálne: inšpirácie na sladké sny s tou správnou atmosférou

Martin Kadlečík
30.9.2019 15:33:20
  • tapety do spálne
  • sladké sny

Klasické tapety

Pravdou je, že by spálňa mala byť čo najjednoduchšia, aby sa človek v nej cítil po dlhom dni pokojne a uvoľnene. Ideálom je ak spálňa pôsobí vzdušne a priestranne. Tapety s jemnou farbou, alebo textúrou otvárajú a opticky zväčšujú priestor. Správna voľba farby takisto ovplyvní pocitovú teplotu miestnosti. Tapety sú krásnym prvkom a spôsobom, ako oživiť priestor spálne a prostredníctvom farieb a vzorov dotvoriť jej celkový vzhľad. V prípade, že sa rozhodnete pre klasické tapety do spálne, tak sem najčastejšie patria zámocké alebo prírodné vzory.

Moderné tapety

Geometrické vzory alebo metalické prvky sú hlavnými predstaviteľmi moderných tapiet. Polygónové alebo aj abstraktné tvary sú taktiež súčasťou trendu moderných tapiet. Ktorýkoľvek zo spomenutých prvkov a vzorov stačí na to, aby vás voviedol do atmosféry 21. storočia. Heslom je: “unikátne a štýlovo!” Pomocou modernej tapety vytvoríte super modernú interiérovú stenu do ktorejkoľvek miestnosti v dome, samozrejme aj do spálne. Vďaka odvážnym farbám a modernému dizajnu je možné, aby sa tapety kombinovali s rovnako výrazným a štýlovým nábytkom, čo krásne dotvorí celkový vzhľad interiéru.

Prírodné tapety

Kvety, listy, stromy či zvieratá a iné tvory sú inšpiráciou pre mnohé iné krásne vzory tapiet do spálne. Niekedy treba nájsť spôsob, ako podobné prvky priniesť do izby. Vhodným spôsobom sú tapety s prírodnými vzormi. Spomedzi farieb má zelená farba najväčšie regeneračné účinky. Zelenú môžeme vidieť v spätosti s prírodou rovnováhou a sviežosťou. Pôsobí ukľudňujúco na každého kto vojde do izby a pomôže pri zaspávaní.

Neexistuje jeden správny spôsob kombinovania farieb, avšak pozorujeme čo funguje a čo je v súčasnosti trendom. Pri tapetách s prírodnými vzormi kvetov sme odpozorovali:

  • aby zložitý vzor vynikol, tak je vhodné, aby sa kombinoval s jednoduchými neutrálnymi farbami,
  • zatiaľ čo k jednoduchému vzoru možno použiť niektoré výraznejšie farebné odtiene.

Fototapety

Sú krásne miesta a scenérie pripomínajúce pokoj a radosť spoločných chvíľ z dovoleniek a výletov. Také miesta si radi pripomíname a chceme sa tam vracať znova a znova. Aby to neostalo len pri myšlienkach tak je možnosť si príjemné spomienky zvečniť pomocou fotiek obrazov alebo fototapiet. Na velkej ploche steny sa krásne vynímajú prírodné scenérie, pláže či iné pamätné miesta..

Fototapetu s obrázkom s vysokým rozlíšením si u nás hravo dáte vytlačiť tu:
tlač na tapety

Tip: aby miestnosť nepôsobila chaoticky, je potrebné vyberať vzory a farby tapiet, ktoré sú v súlade s celým dekorom miestnosti.

Výrazné a jemné tapety

Výber farby podriaďte tiež tomu, ako budete čas v spálni najčastejšie tráviť. Či odpočinkom, alebo naopak aktívne. Niektoré poslúžia svojou jednoduchosťou dizajnu a vytvoria pokoj, zatiaľ čo iné plné žiarivých farieb pôsobia energicky. V závislosti od toho, čo sa snažíte dosiahnuť pomocou tapety, si môžete vybrať jednoduché a jemné tapety pre celkový pokojný a vyvážený dekór. Takéto tapety sú zvačša nasledujúcich odtieňov: Chladná zelenkavá, tyrkysová, modrá či fialová

Na druhej strane si môžete zvoliť dynamickú a farebnú tapetu, ktorá spojí celú miestnosť dohromady a povzbudí atmosféru. Sem patria farby, ako teplá červená, žltá či oranžová.

Dobré je tiež vedieť, či je spálňa orientovaná na sever, alebo na juh. Ak okná mieria na sever, vyberte teplejšie farby, keď na juh, môžete vyberať zo studených farieb, ako sú napríklad modrá, sivá alebo biela.

Tipy a triky

Pokrytie všetkých stien spálne tapetou môže pôsobiť zahlcujúco. Aby sa predišlo tomuto neželanému efektu je vhodné si zvoliť jednu stenu a z nej vytvoriť akcentovaný prvok miestnosti. Zvyčajnou voľbou je stena, pri ktorej je umiestnená posteľ a čelo postele. Vďaka tejto voľbe tapeta nepôsobí rušivo a práve naopak pekne dotvára priestor a pôsobí ako centrum bez toho aby bola príliš výrazná.

Priestor spálne tvorí množstvo aspektov, od podlahy cez farby nábytku až po správne osvetlenie miestnosti. Tapeta dotvorí priestor kde sa budete cítiť pohodlne a kam sa budete s radosťou vracať a tráviť čo najviac času.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií