• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Výroba pozvánky na detskú oslavu je hračka. Poradíme, ako na to

Výroba pozvánky na detskú oslavu je hračka. Poradíme, ako na to

Katarina Ledenyiova
22.9.2020 11:57:44
  • pozvánka
  • oslava
  • party

Blíži sa termín narodeninovej oslavy vášho drobca a vy ako rodičia rozmýšľate nad organizáciou detskej oslavy. Prvé kroky vedú k písaciemu stolu. Zo zásuvky vyberiete papier a pero a spíšete zoznam obľúbených kamarátov vašej ratolesti. Objednáte narodeninovú tortu s motívom obľúbenej detskej rozprávky a doplníte zásobu plastových tanierikov a balónov. Ostáva vám zamyslieť sa nad spôsobom, ako pozvete najlepších priateľov vášho oslávenca na túto výnimočnú udalosť.

Ak vás predstava organizácie narodeninovej oslavy neláka, nemusíte sa znepokojovať. Môžete využiť služby eventovej agentúry, ktorá zabezpečí všetko ohľadom programu, technického vybavenia či cateringu tak, aby sa nerušene zabavili deti aj ich rodičia.

Ak neplánujete mať na záhrade skákací hrad a kúzelníka s čarovným klobúkom, dokážete si menšiu narodeninovú oslavu pripraviť aj sami. Pri deťoch v predškolskom veku sa osvedčilo pravidlo pozvať o jedného návštevníka viac, ako je vek dieťaťa. To znamená, že ak má dieťa 5 rokov, môže si pozvať 6 kamarátov :)

Motív pozvánky

Nemusíte byť Sherlock Holmes, aby ste zistili súčasné trendy, ktoré medzi deťmi letia. Inšpiráciu môžete nájsť aj prostredníctvom Pinterestu. Nájdete tam množstvo nápadov na výrobu vlastnej pozvánky či už pre dievčatá alebo aj chlapcov. Pozvánky na oslavu nemusia byť pre všetky deti rovnaké.

Ak máte radi ručne vyrobené veci, môže byť každá jedna pozvánka originálom. Prípadne môže byť pre všetky pozvánky spoločný motív a odlišovať sa budú farebným podkladom, stužkou, alebo tvarom.

Súčasťou pozvánky môže byť aj vstupenka s tajným heslom, ktorým sa návštevník bude musieť preukázať pri vstupe na oslavu, alebo prostredníctvom pozvánky rozdáte lístky do malej tomboly.

Kreatívny motív kombinuje pozvánku na oslavu spolu s detskou omaľovánkou. Môžete sa spoľahnúť, že vymaľované dielko ostane na viditeľnom mieste, alebo si ho kamarátovi rodičia pripnú rovno na chladničku.

Náš tip: Ak sa rozhodnete pre tlač detskej pozvánky na motív omaľovánky, vyhnite sa natieranému papieru. Natierané papiere sú hladké a natreté bielou vrstvou, ktorá papier uzavrie a zamedzuje tak vpíjaniu farby hlbšie do štruktúry papiera. Takáto povrchová úprava papiera nie je ani vhodná pre farbičky a pastelky.

Papier na pozvánku

Skutočnou vychytávkou je 100% recyklovaný ekologický papier, ktorého využitím sa spolupodieľame na udržateľnosti životného prostredia. V ponuke máme 300 g Circle Matt White - natieraný hladený matný biely papier a 300g AW Camel v príjemnom bledohnedom odtieni.

Circle Matt white

Circle Matt White biely hladený papier prírodného vzhľadu

Camel prémiový

Camel 100% recyklovaný papier hnedej farby

Pozvánka na narodeninovú oslavu nemusí byť na obyčajnom bielom papieri. Zvoliť si môžete spomedzi papierov s perleťovým odleskom, farebných papierov alebo štruktúrovaných papierov s rozlične uloženými vláknami. Zaujímavou voľbou môže byť aj jemný papier imitujúci vajíčkovú škrupinku - Eggshellwhite

Eggshellwhite

Eggshell White vysokokvalitný papier s textúrou vajíčkovej škrupiny

Formát pozvánky

Obvyklým formátom pozvánky na narodeninovú oslavu je zohnutá A4 na výsledný formát A5. Je dobre si premyslieť veľkosť pozvánky ešte pred tým, ako sa rozhodnete či ju budete chcieť rozposielať poštou alebo nie.

Pre atypické formáty môže byť obtiažne zohnať obálku. Pôjdete na istotu, ak zvolíte formát DL (dopisný list), ktorý svojím rozmerom na tretiny poskladanej A4 patrí do obálky s rozmerom 220x110. Formátovanie textu na pozvánke býva spravidla vycentrované na stred. Dôležité informácie môžu byť zvýraznené boltom alebo kurzívou.

Obsah pozvánky

Dobrým tipom pri formulácii obsahu narodeninovej pozvánky je zodpovedanie základných informácií, ktoré chceme hosťovi sprostredkovať cez otázky Kto?, Čo?, resp. Prečo?, Kedy?, Kde? Ako?


Meno - hostiteľa a oslávenca je dobré zvýrazniť buď kurzívou, alebo hrubšími kontúrami Miesto - uvádza sa úplná adresa, pričom môžete pripojiť zjednodušenú mapku alebo opis, podľa ktorého návštevník jednoduchšie nájde vchod. Odporúčame pripojiť aj číslo na kontaktnú osobu, ktorá bude vedieť navigovať. Dátum - pred dátumom môžete uviesť aj konkrétny deň (pr. Sobota 20.9.2020) Čas - môžete označiť začiatok a očakávaný koniec narodeninovej oslavy (pr. 16:00-20:00) Dress code - podľa pripraveného programu navrhnite vhodný dress code pre hostí. Ak plánujete grilovačku na záhrade alebo schovávačku v lese, spomeňte to.

Návrhy textu pozvánky na oslavu

Ako ten čas letí,
na torte mi (číslo). rôčik svieti.
Príďte to s nami osláviť
a z tortičky si odkrojiť.
(dátum) o (čas)
u nás doma. (adresa)


Teší sa na Vás (meno)
(meno oslavenca)
Pozývam ťa na oslavu mojich
(číslo). narodenín.
Teším sa na teba
(dátum a čas),
(kde)
(kontakt)
Pozývam Ťa na
narodeninovú párty / oslavu,
ktorá sa uskutoční dňa
(dátum) o (čas)
(adresa)
Teším sa na Teba!
(meno oslávenca)
(kontakt)
(meno oslávenca)
Bude mať 10 rokov a preto Ťa pozýva
na narodeninovú oslavu/párty!
Ulica čas Kontakt, poznámka (čo si priniesť, tématika)
Milý/á ….
Budem sa veľmi tešiť, ak prídeš na moju PÁRTY/Oslavu
Čas, miesto, kontakt, poznámka
Srdečne vás pozývam na moju (číslo) narodeninovú párty
Čas, miesto, kontakt, poznámka

Špeciálne efekty na pozvánku

Parciálny UV lak

Parciálny lak sa používa ako povrchový designový prvok na časti grafiky, ktorú chceme opticky zvýrazniť. Nanáša sa ako hrubá vrstva laku na zalaminovaný povrch, ktorá po vytvrdnutí UV žiarením rýchlo zasychá. Zvýrazniť sa tak dajú celé plochy obrázku, alebo hrubšie kontúry písma. Neodporúča sa na tenké linky kde hrozí, že dôjde k zaliatiu jednotlivých častí v procese vytvrdzovania. Parciálny UV lak vytvára zrkadlový lesk a pre výsledný efekt je vhodné ho kombinovať s matným laminom.

Termotlač

Podobným efektom ako parciálny UV lak ozvláštňuje grafiku termotlač. Je to spôsob tlače, pri ktorom sa na potláčaný materiál nanesie čerstvá farba. Do nej je priemiešaný plastový granulát, ktorý sa následne teplom fixuje. Termotlač sa používa tam, kde chcete dosiahnuť luxusný vzhľad a 3D efekt.

Slepotlač

Slepotlač alebo reliéfna razba je technika, ktorá sa realizuje vyrazením motívu do materiálu pomocou raziacej formy - raznice. Razba sa robí bez fólie, cieľom je dosiahnuť reliéfnu úpravu povrchu. Vzhľadom na nutnosť výroby raznice, ktorá navyšuje konečnú cenu výrobku, sa príliš nevyplatí pri nízkonákladových objednávkach.

Ražba fóliou

Na podobnom princípe ako slepotlač sa robí aj razba fóliou. Pomocou tepla a tlaku sa cez raziacu fóliu raznicou prenáša tlačený motív na papier. Raziace fólie sa vyrábajú v podobe zlata alebo striebra. Ide o naparenú vrstvu kovu v separačnej vrstve na plastovej prenosnej fólii. V súčasnosti sú na trhu rôzne farebné odtiene raziacich fólií.

Soft touch lamino

Laminovanie papiera znamená pokrytie jeho celého povrchu tenkou plastovou fóliou pomocou tepla a tlaku. Takto upravený povrch je odolnejší proti oderu, vlhkosti a získa tiež na pevnosti. Laminovať možno jednostranne, obojstranne, lesklou alebo matnou fóliou. Veľmi príjemným na dotyk je soft touch lamino so zamatovým efektom. Vyhnite sa laminácii graficky štrukturovaných papierov. Pod laminom by ostávali bublinky.

Slovko na záver

S prípravou pozvánky na detskú oslavu vám vieme ľahko pomôcť. Jednoduchú grafickú úpravu poskytujeme zdarma. Pri kompletnej výrobe pozvánky vám službu naceníme a po odsúhlasení ceny vytlačíme. Objednať sa dajú na tomto odkaze

Tlač pozvánok

Bez ohľadu na to, či budete pozvánku vyrábať sami alebo využijete profesionálne služby tlačiarne, bude oslava pre vaše dieťa a jeho kamarátov určite nezabudnuteľným zážitkom.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Katarina Ledenyiova

Firma rodinného typu potrebuje vo svojom kolektíve ľudí, ktorí vedia súbežne pracovať na viacerých pozíciách a dynamicky sa prispôsobia aktuálnym potrebám klientov. Presne takou je aj moja rola v Typocone. Venujem sa zákazníkom, pracujem na tvorbe obsahu polygrafického blogu a keď treba potiahnem aj vo výrobe, aby boli objednávky včas hotové. Vo voľnom čase sa venujem drevorezbe, maľbe a vlastnej tvorbe, rada čítam a pozerám filmy.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií