• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Ako fungujú nálepky na stenu bez lepidla?

Ako fungujú nálepky na stenu bez lepidla?

Martin Kadlečík
8.7.2022 8:06:43
  • nalepky na stenu

Je mnoho spôsobov, ako si zútulniť domov. Niektoré si vyžadujú viac energie na ich realizáciu ako iné (napríklad vŕtanie do steny, precízne plánovanie, miešanie farieb alebo nalepovanie). Obrazy, tapety, nálepky či farba, patria medzi najčastejšie spôsoby zdobenia stien. V článku sa budeme zaoberať prednostne nálepkami na stenu bez lepidla. Vysvetlíme, čo je nálepka bez lepidla, ako funguje a ponúkneme niekoľko originálnych motívov, ktoré si u nás môžete kúpiť.

Nálepky bez lepidla

Ide potlačiteľnú nálepku, ktorá nepoužíva lepidlo na prilepenie k povrchom, a čo je najdôležitejšie, je ju možné odlepiť a opätovne prilepiť. Namiesto lepidla je na zadnej strane nálepky špeciálna vrstva s bodkovanou štruktúru, vďaka ktorej drží na väčšine hladkých povrchoch. Nie len na stene, ale aj na nábytku či oknách. Fólia svoju funkciu nestráca ani pri zašpinení prachom alebo malými čiastočkami špiny. Jednoducho ju stačí opláchnuť a odstrániť nečistoty pod tečúcou vodou. Po uschnutí je ju možné znovu používať. Je potrebné dávať pozor, aby sa fólia nekrčila, môže to zredukovať jej lepiacu schopnosť.
Hrúbka: 190μm
Lepidlo: bodkované, sila v odlupe 10N/25mm, sila na odstránenie 0,3N/25mm
Životnosť: 12-18 mesiacov v exteriéri, v interiéri bez limitu
Aplikačná teplota: 8-30°C

Nálepky do detskej izby

Existuje mnoho motívov na dekorovanie stien, ktorý zvoliť?

Ak ide o detskú izbu, tak je skvelý nápad zapojiť dieťa do procesu výberu motívu. Dozviete sa viac o jeho záľubách a záujmoch. Je to skvelý spôsob, ako otvoriť diskusiu a zapojiť dieťa do “dospeláckych” vecí. Spolu vytvoríte hravú atmosféru miestnosti. Deti majú neuveriteľnú predstavivosť, nálepkami na stenu máte príležitosť ju podporiť. Taktiež bez obáv môžete nechať deťom voľnú ruku pri lepení nálepiek na stenu. V prípade, že deti nalepia nálepku krivo alebo ak ich omrzí dané miesto nálepky, tak ju jednoducho odlepíte a prelepíte na iné.

Mestečko

Sada nálepiek mestečka obsahuje spolu 18 kusov nálepiek rôznych veľkostí. Nadšení mladí autičkári si prídu na svoje. Vytvorte atmosféru mesta vďaka rôznym nálepkám domov, stromov, iných elementov mesta vrátane vozidiel (policajné auto, sanitka, autobus, bager, motorka, bicykel). Vytvoriť hravú atmosféru nebude problém.

Lode

Prístavné mesto, maják, lode. Vďaka nálepkám na stenu s daným motívom sa z vašich detí stanú moreplavci. Atmosféru mora a slanej vody dotvoria maják, čajky, ľadovce či iné morské prvky. Balenie obsahuje päť lodí, mestečko s majákom, tri ľadovce, kŕdeľ čajok, dve veľryby, mroža, dve postavičky Eskimákov a iglu. Spolu 22 nálepiek. Veľkosť najväčšej nálepky je 33 × 19 cm. Veľkosť najmenšej nálepky 3 × 2 cm.

Vláčik

Vlaky vedia očariť deti a podporiť ich predstavivosť. Vďaka nálepkám si môžete vytvoriť na stene železničnú trať. Balenie obsahuje: 2 × vlak s vozňami, 35 koľajníc (20 rovných a 15 zakrivených), vlakovú stanicu, postavičku výpravcu, železničné priechody, stromy a tunel. Veľkosť najväčšieho prvku je 55 × 28 cm. Veľkosť najmenšieho prvku 5 × 4 cm.

Dinosaury

Mnoho detí fascinujú veľké zvieratá, ktoré žili dávno pradávno. Ide samozrejme o dinosaury. Pomocou nálepiek šiestich rôznych dinosaurov a páru dinosaurích vajec, sa vrátite späť v čase a hra sa môže začať. Veľkosť najväčšieho dinosaura 50 × 40 cm. Veľkosť najmenšieho dinosaura 30 × 26 cm (vajcia majú spolu rozmer: 20 × 20 cm).

Zvieratká lesa

Sada nálepiek zvieratká lesa obsahuje jedenásť re-pozičných nálepiek. Vďaka nálepkám lesa si môžete vytvoriť atmosféru rozprávkového lesa v detskej izbe. Z balenia nálepiek na vás vykukne: 7 zvieratiek (medveď, zajac, ježko, líška, sova, vtáčik, veverička) a 5 prvkov lesa (hríbik, 2 × krík a tráva, peň stromu, oriešok). Veľkosť najväčšieho zvieratka je 29 × 20 cm. Veľkosť najmenšieho prvku je 3 × 8 cm.

Nálepky do akejkoľvek miestnosti

Nálepky na stenu nie sú len na zdobenie detských izieb. Predstavujú mimoriadne jednoduchý a cenovo dostupný spôsob, ako dať akejkoľvek miestnosti nový vzhľad, pričom nie je potrebné použiť žiadne farby ani tapety.

Vychádzajúce slnko

Mať celý deň východ slnka vo vlastnej izbe? Vďaka našej slnečnej nálepke na stenu sa toto prianie môže stať skutočnosťou. Umiestnite slnko nad skriňu, gauč alebo nad posteľ a o pokojnú atmosféru máte postarané. Balenie obsahuje jedno vychádzajúce slnko, ktoré pozostáva z pologule a jedenástich slnečných lúčov. Na výber ponúkame 2 veľkostné varianty: Veľké slnko: 2,3 × 1,0 m a Malé slnko: 1,1 × 0,5 m.

Farebná dúha

Pestrofarebná dúhová samolepka na stenu je skvelá na zútulnenie interiéru vášho domova. Umiestniť ju môžete nad čelom postele alebo gauča. Dúha je rozdelená na polovicu, takže ju možno jednoducho aplikovať na celú stenu alebo aj do rohov miestností. Balenie obsahuje: jednu farebnú nástennú nálepku dúhy na stenu. Možnosť výberu 2 veľkostí: malá dúha: 85 × 42,5 cm a veľká dúha: 170 × 85 cm.

Minimalistické stromčeky

Jednoduché nálepky s motívom hôr a stromov. Nálepky sú vhodné do spoločných priestorov, môžete umiestniť na stenu nad vešiak alebo okolo postele, na nábytok. Balenie obsahuje jednu väčšiu samolepku hôr 500 × 170 mm a stromčeky v troch veľkostiach: 10 kusov stromčekov S (35 × 45 mm), 10 kusov stromčekov M (55 × 70 mm) a 10 kusov stromčekov L (70 × 90 mm).

Vzor Terrazzo

Nálepky terrazzo sú inšpirované pestrofarebným materiálom, ktorý sa používa na tvorbu obkladov, podláh a iných prvkov. Ponúkame tri farebné kombinácie: Modern, 90s Retro a Muted Orange. Nálepky jednoducho rozmiestnite na stene a o jedinečný vzhľad miestnosti máte postarané. Balenie obsahuje 70 nálepiek rôznych veľkostí a farieb. Najmenšia nálepka má rozmer 5 x 6 cm a najväčšia má 33 x 35 cm.

Pastelové bodky

Ozdobiť stenu farebnými bodkami je teraz možné aj bez použitia farby či tapety. Bodkovaný motív je vhodný do skoro každej miestnosti. Aplikácia bodiek je vhodná napríklad aj do materských škôlok, detských izieb, pracovní, kuchyne a iných vnútorných priestorov. Vďaka repozičnej vlastnosti samolepky sa nemusíte sa báť zlého rozmiestnenia nálepiek. V prípade, že chcete presunúť niektorú z bodiek, jednoducho ju odlepíte a nalepíte na správne miesto. Balenie obsahuje 70 repozičných bodiek dvoch veľkostí: 35 × Veľký rozmer: priemer bodky je 7 cm a 35 × Malý rozmer: priemer bodky je 3.5 cm.

Nové produkty na našej stránke

Pripravili sme si pre vás novú, a stále rozrastajúcu sa galériu motívov nálepiek na stenu, ktoré si u nás môžete dať rovno vytlačiť. V prípade, že by ste chceli vlastný vzor nálepky, nie je problém, stačí nám napísať office@typocon.sk, alebo zavolať na +421905259903. V prípade ak máte už vytvorený vlastnú grafiku a chcete si ju dať vytlačiť a rovno objednať, môžete tak v nasledujúcom linku: Nálepky bez lepidla

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií