• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Ako oživiť fádne steny? Nálepkami na stenu

Ako oživiť fádne steny? Nálepkami na stenu

Martin Kadlečík
8.4.2019 15:36:08
  • Nálepky na stenu
  • interiérový dizajn

Nálepky na steny sa stále viac stávajú súčasťou takmer každej domácnosti. Ak sú použité správne, môžu oživiť priestor a prinášať príjemnú atmosféru. Nálepky je možné použiť v každej miestnosti od detskej izby cez kuchyňu až po spálňu a obývačku. Ponúkam rôzne nápady, ako oživiť fádne steny jednoduchými nálepkami.

Nálepky na stenu do detskej izby

Podmorský svet, plavba loďou, divoký západ, rozprávková ríša, cesta okolo sveta, laboratórium a iné tematicky ladené nápady vyčaria úsmev deťom, a vytvoria priestor na hru a zábavu.

Nálepky na stenu sú jednoduchým spôsobom, ako uskutočniť podobný projekt detskej izby. Náročné detaily niektorých obrázkov a kreslených postavičiek je lepšie si dať vytlačiť na samolepiace fólie, ako ich prácne kresliť alebo maľovať.

Prečo nedovoliť deťom kresliť na stenu? Pomocou papierových samolepiek je možné vytvoriť priestor pre vyfarbovanie a kreslenie krásnych ilustrácií, a tak zapojiť deti do tvorby ich izby.

Nálepky na stenu v pracovni

Mám rád, keď sa nálepky použijú v spoločných priestoroch pracovísk alebo v zasadacích miestnostiach, kde pútavé logo firmy, slogan alebo pekná grafika pôsobia pozitívne a motivujúco na zákazníka aj zamestnanca.

Slogan či motivačný citát nalepený na stene pracovne môže napomôcť lepšie prekonať nepríjemné situácie, alebo nasmeruje k lepšiemu riešeniu.

Nálepky na stenu do kuchyne

Vďaka nálepkám je možné bez finančnej a časovo náročnej rekonštrukcie obohatiť stenu o veselé ilustrácie, nápisy alebo aj zmeniť vzhľad kachličiek a dvierok. Páči sa mi napríklad nápad nalepenia pravidiel kuchyne na stenu, kde ich majú deti či neporiadny manžel/manželka stále na očiach.

Nálepky na stenu do obývačky

Aj v obývačke sa nájde priestor a využitie pre nálepky. Napríklad nad pohovkou/gaučom/sedačkou sa nájde priestor pre mohutné obrazce, krásne ilustrácie, minimalistické geometrické tvary alebo opakujúce sa vzory.

Nálepky na stenu do spálne

V spálni je možné použiť už spomínané slogany, motivačné citáty a pod. Taktiež sa mi veľmi páči, ak sa na stenu nalepia jednoduché tvary, ktoré sa opakujú, a tak skrášľujú napríklad aj plochu celej steny. Dokonca by ma potešil aj vtipný nápis nad manželskou posteľou, vyjadrujúci miesto na posteli, ktoré on či ona okupuje.

Náš tip na záver: Ako lepiť nálepky na stenu?

Aby sa omietka neodlepovala pri strhnutí nálepky, odporúčame použiť odolné farby proti mechanickému poškodeniu. Dôležité je nechať farby dostatočne vyschnúť, najmenej 14 dní, a tak zabrániť poškodeniu.

Najlepšie sa nalepujú nálepky na hladký nemastný a čistý povrch. Pokiaľ je povrch steny veľmi hrboľatý/štruktúrovaný, treba si dávať pozor, aký typ fólie použijete. U nás v Typocone na stenu s hrboľatým či štruktúrovaným povrchom používame mäkšie polymerické nálepky.

Na steny s tapetou odporúčame použiť ľahko odstrániteľné fólie so semipermanentným lepidlom. Výhodou takých nálepiek je, že keď nás omrzia, tak ich možno ľahko odlepiť a vymeniť za nové.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií