• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Nadčasové darčekové poukážky: 5 originálnych nápadov, ako vyniknúť

Nadčasové darčekové poukážky: 5 originálnych nápadov, ako vyniknúť

Martin Kadlečík
29.11.2023 9:12:41
  • Darcekove poukazky
  • Giftcards
  • Vouchers

Darčekové poukážky sú vynikajúcim spôsobom, ako prilákať nových zákazníkov a udržať vernosť stálych klientov. V tomto článku vám predstavíme päť originálnych nápadov, ako darčekové poukážky oživiť a vytvoriť z nich nezabudnuteľný zážitok.

Darčekové poukážky z recyklovaných papierov

Použitie recyklovaných papierov v marketingových materiáloch môže slúžiť ako silný komunikačný nástroj, ktorý ukazuje firmám záväzok k environmentálnym cieľom. Tento prístup môže podporiť pozitívny obraz značky a vytvoriť emocionálnu väzbu s cieľovými zákazníkmi, ktorí dávajú prednosť etickým a ekologickým alternatívam. Okrem toho, pekné recyklované papiere poskytujú bohaté možnosti pre kreatívny dizajn a tlač.



Aplikácia: Pri tvorbe tematických darčekových poukážok s ohľadom na udržateľnosť možno použiť recyklované papierové materiály, ktoré sú spojené s konkrétnymi ekologickými iniciatívami alebo udalosťami. Napríklad, poukážky vytlačené na papieri získanom z udržateľných zdrojov môžu byť vydávané počas Dňa Zeme alebo ako súčasť kampane na zníženie plastových odpadov. Takéto poukážky môžu byť tiež navrhnuté s prírodnými motívmi, ako sú listy alebo kvety, aby sa zvýraznil ich ekologický pôvod a podporila myšlienka zeleného životného štýlu.

Luxusné Darčekové Poukážky

Eleganciu je možné docieliť hlavne grafickým dizajnom, ale nezaobíde sa to bez použitia kvalitného a pekného papiera. Trblietavé a metalické papiere okamžite pritiahnu pozornosť a vyvolávajú pocit exkluzivity a výnimočnosti. Použitím týchto materiálov na darčekové poukážky môže vaša firma zvýrazniť hodnotu ponúkanej služby alebo produktu. Pridaním holografických samolepiek dodáte poukážkam ešte viac lesku. Taktiež zabraňujú falšovaniu a neoprávnenému kopírovaniu. Zvyšujú dôveru zákazníkov v autenticitu a hodnotu poukážky.

Poukážky tohto typu sú ideálne na sezónne promo, napríklad počas vianočných sviatkov alebo na Valentína, keď sú trblietky v móde a ľudia hľadajú špeciálne darčeky pre svojich milovaných. Môžu byť tiež efektívne, ak sú použité v rámci vernostných programov pre najvernejších zákazníkov. 

Tlač darčekových poukážok

Multiloft vrstvené darčekové poukážky

Takéto darčekové poukážky nie sú pre každého. Naozaj ide o špecialitku. Multiloft vrstvené darčekové poukážky sú vyrobené z multiloft materiálu, ktorý pozostáva z hárku papiera s vrstvou lepidla na jednej strane a možnosťou potlače alebo prilepenia ďalšej vrstvy na druhej strane​​. Táto technika umožňuje vytvoriť poukážky s rôznymi hrúbkami a gramážami, čo dodáva poukážkam unikátny a prémiový charakter.

Zušlachtenie poukážky

Multiloft technológia: Táto technológia umožňuje vytvoriť poukážky z dvoch alebo viacerých vrstiev. Napríklad dvojvrstvová vizitka má gramáž 650g (0.76 mm), zatiaľ, čo pridanie jednej vnútornej vrstvy zvyšuje gramáž na 920 g/m2.

Špeciálne efekty: Podobne, ako pri klasických poukážkach aj pri vrstvených je možné použiť rôzne spôsoby zušľachťovania, ako tlač bielou farbou, parciálne lakovanie alebo zaoblenie rožkov.

Výrezy: Pre dodanie vizuálnej a haptickej dynamiky je možné použiť špeciálne tvarové výrezy, čo zvyšuje atraktivitu a interaktívnosť vizitiek.

Personalizácia: poukážky môžete obohatiť osobným venovaním, unikátnym čísleným alebo QR kódom.

Darčekové poukážky pomocou pauzovacieho papiera

Hlavne vďaka jeho opacitnej vlastnosti, ponúka pauzovací papier mnohé kreatívne riešenia tlače. Či už ide o minimalistické jednofarebné vyhotovenie alebo o lesklú metalickú tlač, oboje ponúkajú jedinečný zážitok pre obdarovaného.

Na pauzovací papier sa tlačí rovnako ako na iné papiere. Zaujímavý efekt docielite pomocou tlače zvlášť bielou alebo čiernou farbou. Avšak voľba farieb záleží, len na vás a vašej kreativite. Úplnou špecialitkou je metalická tlač, kde môžete na pauzovací papier pomocou studenej razby natlačiť metalické a iné špeciálne fólie. Prípadne vložte jednoduchú poukážku z recyklovaného papiera do obálky z pauzovacieho papiera.



Náš tip: vytlačte jednoduchý motív s textom alebo logom vašej firmy na pauzovací papier a zároveň vytlačte fotku produktov na ďalší hárok ako podklad pod pauzák. Vznikne tak poukážka s dvoma stranami. V prípade záujmu o podobný darčekový poukaz nám napíšte email na:office@typocon.sk

Aplikácia: Darčekové poukážky sa môžu používať celý rok, a to, ako napríklad darčeky k výročiam, narodeninám či sviatkom. Konkrétna poukážka na pauzovacom papieri je vhodná k vianočnému času, pretože dopĺňa atmosféru Vianoc svojim belasým priesvitným vzhľadom.

Darčekové poukážky tlačené na transparentný plast

Priesvitnosť a priehľadnosť týchto materiálov umožňuje vytvárať zaujímavé a inovatívne vizuálne prvky. K dispozícii sú rôzne typy transparentného plastu, ako napríklad úplne číra fólia s hladkým povrchom alebo transparentná fólia s jemne zdrsneným povrchom.

Ak chcete zabezpečiť maximálnu efektivitu vašej poukážkovej kampane, tak kľúčom k úspechu je ponúknuť unikátne promo, šité na mieru individuálnym potrebám zákazníka. Rovnako dôležité je aj poskytnutie atraktívneho dizajnu, ktorý zaujme a poteší. Cenu za tlač darčekových poukážok si môžete zistiť online tu:


Tlač darčekových poukážok

Ak by ste mali akékoľvek otázky, sme tu na chate, alebo nám napíšte na office@typocon.sk, prípadne zavolajte na +421905259903.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií