• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Aj keď termín neviete, vybrať svadobné pozvánky si môžete!

Aj keď termín neviete, vybrať svadobné pozvánky si môžete!

Katarina Ledenyiova
13.11.2020 13:18:04
  • svadobné pozvánky
  • grafický design

Po dokonalej svadbe túži každá nevesta. V deň svadby zavesená do otcovho ramena prejde uličkou v kostole a vykročí v ústrety novému životu. Plánovanie svadby je prvou zaťažkávajúcou skúškou pre mladý pár. Predsvadobná príprava, výber kostola, rezervácia miesta pre svadobnú hostinu, catering a spísanie zoznamu hostí si vyžiada plnú pozornosť organizátorov. Našťastie sú tu pre vás profesionáli, ktorí vám s týmito položkami pomôžu. Dodanie svadobných tlačovín prenechajte nám. Dlhoročné skúsenosti a stovky spokojných zákazníkov nás radia medzi jednotku na trhu.

Svadobné tlačoviny:

Svadobné pozvánky

Za tie roky sme už videli množstvo svadobných pozvánok. Z niektorých trendov sa stalo retro a časom vintage, aby opäť zažiarilo pre novú generáciu. V grafickom dizajne existujú štýly, ktoré nestratia ani rokmi na popularite. Prevedieme vás obrázkovou galériou a inšpirujeme pri výbere motívov na svadobné pozvánky.

Prírodný štýl

Príroda je mocný čarodej a jej dielňa plná neopakovateľných farieb a tvarov. Obzvlášť pre športovo založených ľudí, ktorí trávia voľný čas na horách môžu byť rastlinné motívy východiskom pre celú grafiku. Motív z lúčnych kvetov môže rámovať okraj spodnej strany pozvánky. Efektne vyzerá aj kvetinový motív umiestnený do stredu pozvánky, v ktorého prostriedku sú vytlačené mená ženícha a nevesty. Akvarelové farby na zelených listoch, alebo abstraktne znázornený príliv vody v kontraste so zlatou farbou sú módnymi trendmi, ktoré teraz letia.

More a pláž

Stretli ste svoju lásku počas letných prázdnin pri mori? Odohrali sa tam vaše zásnuby, alebo plánujete vziať celú rodinu a vysloviť večný sľub na pieskovej pláži? Morský príboj si môžete nechať vytlačiť aj na svadobnú pozvánku.

Minimalizmus

Záleží nám na kvalite životného prostredia a preto sa už pár rokov v našej ponuke nachádzajú recyklované papiere. Ekologický 100% recyklovaný papier hnedej farby s názvom Camel je ideálny pre minimalistickú grafiku z jemných liniek. Je možné kombinovať ho spolu s 300% tlačou bielej farby, ktorá nechá vyniknúť prirodzenú štruktúru papiera. Vraví sa, že niekedy je menej viac. Použitím minimalistického grafického designu môžeme vyzdvihnúť krásu jednoduchých riešení.



Pre minimalistickú grafiku je vhodný aj papier Woodstock Betulla 285g. Hoci nepatrí medzi recyklované papiere, jeho svetlý odtieň obsahuje viditeľné prímesi lesklých či farebne odlišných vlákien čím sa najviac blíži k podobe ručne robeného papiera. Nie je vhodný pre potlač celej plochy papiera plnofarebnou grafikou, ktorá by mohla kolidovať s farebnými vláknami papiera. Minimalistické kresby naopak krásne vyniknú na jemne krémovom podklade.

Slepotlač

Milovníkov zdobiacich techník zaujme stále veľmi populárna technika slepotlače. Pomocou matrice sa dá vyrazením na papier vytvoriť nápis, alebo grafický motív. Vystupujúce texty z povrchu farebného alebo graficky štrukturovaného papiera pôsobia elegantne. Svojím minimalizmom nahrádzajú farebnú potlač a sú príjemné na dotyk.

Zlatá ražba

Svadba je len raz za život a pri tejto výnimočnej príležitosti môže svadobnú pozvánku skrášliť vysoko lesklá zlatá, alebo strieborná farba. Postup výroby pozostáva z dvoch krokov. Na hárok sa vytlačí predloha čiernou farbou a následne sa pod tlakom a teplom hárok lisuje spolu so zlatou fóliou, ktorá sa prichytí na vytlačený toner. Potom sa môžu dotlačiť ostatné dáta vo farbách CMYK-u. Výhodou zlatej ražby je to, že si nevyžaduje výrobu matríc a preto je dodanie rýchlejšie, lacnejšie a oplatí sa aj pri nízkych nákladoch. Zlatá farba pôsobí luxusne a svadba je tá správna príležitosť, kedy sa oplatí po nej siahnuť.

Eukalyptovo zelená

Kombinácia eukalyptovo zelenej farby so strieborným odleskom pôsobí upokojujúco a je obľúbená aj pre príjemnú vôňu, ktorá sa šíri z rozomletých listov. Eukalyptovo zelená farba patrí medzi najnovšie trendy objavujúce sa na svadobných pozvánkach a zvykne sa kombinovať aj so zlatou fóliou pri menách ženícha a nevesty, alebo jednoduchých geometrických tvaroch.

Glamour štýl

Svadobné oznámenia nemusia byť vytlačené len na papieri. V ponuke máme tenkú odolnú plastovú fóliu vyrobenú z tvrdeného PVC. Fólia je úplne hladká a číra a je možné ju vyrezávať do rôznych tvarov. Pozvánku vyrobenú z pentaprintu nevieme pripichnúť na nástenku, ale na poličke zažiar aj vďaka jednoduchému stojančeku z rovnakého materiálu. Na čírom podklade vynikne jednoduchá potlač bielou farbou.

V ponuke máme veľké množstvo kvalitných papierov rozdelených do 6 základných kategórií
  • Biele natierané
  • Biele nenatierané
  • Recyklované
  • Grafické hladké
  • Grafické štruktúrované
  • Mutiloft

Viac o dostupných papieroch a o tom, ako vyzerajú sa dozviete v článku o vizitkách. Papiere sme pre vás nafotili, aby ste mohli svoju objednávku urobiť z pohodlia domova. Typocon blog - Papier na vizitky

Niekoľko tipov na záver

Najbežnejší formát pre svadobné pozvánky je A6 (148x105mm). Atypický formát do tvaru štvorca býva v rozmere 140x140.

Predtým než vytlačíte plný počet svadobných pozvánok nechajte si u nás spraviť vzorku. Tlačíme od 1 ks a vám to uľahčí výber vhodného papiera.

Svadobné oznámenia môžete doplniť monogramom ženícha a nevesty. Prepletené iniciály krstného mena sú pekným symbolom na začiatok spoločného života.

Svadobné pozvánky nemusia byť vytlačené na bielom papieri. V ponuke máme metalické papiere so zlatým alebo strieborným odleskom.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Katarina Ledenyiova

Firma rodinného typu potrebuje vo svojom kolektíve ľudí, ktorí vedia súbežne pracovať na viacerých pozíciách a dynamicky sa prispôsobia aktuálnym potrebám klientov. Presne takou je aj moja rola v Typocone. Venujem sa zákazníkom, pracujem na tvorbe obsahu polygrafického blogu a keď treba potiahnem aj vo výrobe, aby boli objednávky včas hotové. Vo voľnom čase sa venujem drevorezbe, maľbe a vlastnej tvorbe, rada čítam a pozerám filmy.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií