• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Menovky na darčeky: Obdarujte blízkych vo veľkom štýle

Menovky na darčeky: Obdarujte blízkych vo veľkom štýle

Martin Kadlečík
10.11.2021 15:06:34
  • menovky
  • štítky, Vianoce

Pekne zabalený darček vždy poteší. Keď už máte vybratý baliaci papier, stačí pridať špagát, poprípade malé ozdoby, a máte obal skoro hotový. Chýba už len čerešnička na torte, a tou je menovka. Pomocou menoviek veľmi ľahko dotvoríte obal každého darčeka. V článku ponúkame niekoľko inšpirácií a nápadov, ako ozdobiť darček pomocou menovky.

menovky-na-darceky-jelen

Rôzne tvary menoviek

Tradičné menovky

Ide v podstate o obdĺžnikový tvar menovky so šikmými rohmi na vrchnej strane. Pri balení darčekov nie je ani zďaleka nudnou voľbou. Tradičnú menovku na darčeky je možné vytlačiť, alebo vyrobiť s výnimočným dizajnom a previazať stuhou alebo špagátom. Navyše, všetky menovky je možné vyrobiť v rôznych veľkostiach, takže sa nemusíte obávať či budú zodpovedať veľkosti vášho darčeka.

Štvorcové menovky

Štvorcové menovky sú jednoduché, elegantné a ideálne na finálnu úpravu darčekov. Vyzerajú obzvlášť skvele na svadobných daroch. Zaveste ich pomocou očka a špagátu, alebo len tak nalepte na obal darčeka. Je tu možné spojiť dva tvary, napríklad kruh vlepený do štvorca. Jemný vianočný obrázok s padajúcim snehom spolu s blahoželaním dotvoria príjemnú atmosféru a zážitok z obdarovania.

Náš tip: Ak chcete svojmu dizajnu dodať luxusný lesk, vytlačte si ich na zlatý papier "PEARL AURUM".


Skladané menovky

Skladané menovky ušetria priestor. Na vonkajšej strane môžete nechať skvieť váš dizajn, či fotku. Do vnútra menovky jednoducho napíšete venovanie, prípadne napíšete od koho a komu patrí venovanie darčeka. Skladaná menova nemusí mať tvar obdĺžnika, je možné sa pohrať s vonkajšou stranou štítka a vytvoriť rôzne tvary od srdiečka až po rôzne ornamenty. Svoj dizajn môžete umiestniť na prednú stranu a vnútro nechať prázdne pre osobnú správu pre obdarovaného.

Náš tip: V prípade, že na menovku chcete ručne písať, je potrebné voliť nenatierané papiere.

Vlastný tvar

Ak chcete vytvoriť vlastný tvar menovky, tak je to samozrejme možné. Kreativite sa medze nekladú. Napríklad, ak idete darovať kuchynské nádoby, je možné vyrobiť menovku s tvarom varešky. Alebo vytvorte menovky v tvare zvierat a nad ne nakreslite bublinky s menami. Obdarovaný sa nielen poteší, ale aj zasmeje.

Náš tip: Docieliť moderný vzhľad menoviek na darčeky je možné aj zaoblením rohov. Skvelé, ak chcete vytlačiť dizajn s jemnejšími tvarmi, alebo farbami.


Samolepiace menovky

Samolepky predstavujú najjednoduchší spôsob, ako označiť balíček. S minimálnou námahou je možné vytvoriť vkusnú menovku, stačí vytlačiť meno s pekným fontom na samolepku a máte o menovku postarané. Existujú aj papierové menovky, na ktoré je možné písať. Niekto ma fotiek plný mobil, použite svoje obľúbené fotografie aj ako menovky na darčeky. Šťastný obdarovaný dostane k darčeku aj peknú spomienku na spoločne strávené chvíle.

Ako vytvoriť menovku?

Ako vytvoriť menovku? Môžete si ju sami nakresliť a vystrihnúť, alebo si ju dáte vytlačiť. Nato, aby ste mali vyrobené dáta na tlač, je potrebné použiť grafický softvér. Okrem klasických produktov, ako napríklad od Adobe, alebo Affinity, je dostupných mnoho online editorov. Ponúkam niekoľko linkov, v ktorých môžete dané menovky vytvoriť:

Prikladám niekoľko šablón menoviek na stiahnutie, nezabudnite pri ich použití na spadávku, v šablóne vyznačená červenou prerušovanou farbou.

Šablóny menoviek

Spadávka/bleed – v prípade, že si zvolíte tlač až po okraj menovky, by mala grafika presahovať 3mm za hranice požadovaného rozmeru menovky. Vďaka spadávke sa pri orezávaní predíde bielym pásikom na okraji plagátu, ktoré sú spôsobené aj minimálnou nepresnosťou orezu.

Zle spravená spadávka

Spadávka zle

Dobre spravená spadávka

Spadávka dobre

Ak potrebujete poradiť ohľadom materiálov, formátov a ďalších možností, neváhajte nás kontaktovať prostredníctvom e-mailu office@typocon.sk alebo telefonicky +421905259903, prípadne tu na chat-e. Radi vám poradíme.

Objednať tlač menoviek si môžete na nasledovnom linku:

Iné voľné listy

V prípade, že neviete, aké blahoželanie napísať na menovku, nechajte sa inšpirovať našim článkom s textami vianočných prianí:

Texty vianočných prianí

Špecialitky

Metalická fólia

Či už chcete len výrazný doplnok na tmavom matnom pozadí, alebo chcete, aby každý prvok na menovke jasne žiaril, stavte na metalickú fóliu. Lesk očarí obdarovaných a zanechá ich v nemom úžase ešte pred tým, ako otvoria samotný darček. V ponuke máme 8 metalických odtieňov: od klasickej zlatej, striebornej po jemnú brondzovú.



Biela farba

Veľmi efektné, a zároveň tematické k vianočnému obdobiu, je použitie bielej farby. Napríklad, tlač bielou na tmavosivý papier, alebo na pauzovací papier bude ladiť k ozdobám a určite navnadí atmosféru správnym smerom.

Náš tip: Spevnite očká pomocou strieborných, alebo medených očiek. Dodáte tak menovkám luxusný vzhľad a nemusíte sa obávať, že sa pri prenose menovka utrhne.


špeciálne materiály

Na vytvorenie menovky je možné použiť aj iné materiály ako papier. Napríklad drevo, plexisklo alebo voskovú pečať. Vytvoriť takúto menovku stojí niečo viac ako ostatné spomenuté varianty, ale výsledok stojí zato. Nechajte sa inšpirovať priesvitným plexisklom potlačeným bielou farbou, alebo vrytým nápisom do dreva, poprípade voskovou pečaťou s iniciálkami obdarovaného.





Na záver, aj keď je v názve článku "Menovky na darčeky", nemusíte sa pri ich použití obmedzovať len na darčeky. Menovky je možné použiť ako štítky na všetko od produktov, cez mini promo akcie až po zľavové poukážky – jediným limitom toho, čo s nimi robíte, je vaša predstavivosť! Odlíšte sa od konkurencie používaním originálnych tlačovín.

Menovky na svadbu

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií