• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • 7 tipov na vlastný tematický fotokalendár

7 tipov na vlastný tematický fotokalendár

Martin Kadlečík
27.9.2021 13:32:48
  • Fotokalendar
  • 2022
  • Tipy

Digitálne kalendáre sú neodštiepiteľnou súčasťou každodenných plánov. Sú veľmi praktické. Avšak na vytlačenom a hmatateľnom kalendári je niečo špeciálne. Premosťuje svet sentimentu, praktickosti, dekorácie a prináša jedinečný nádych nostalgie. Ako poňať tematiku fotokalendára, aby sa fotky nezunovali a zároveň, aby vás kalendár motivoval a bavil po celý rok? Inšpirujte sa siedmimi nápadmi na tematický fotokalendár z vlastných fotiek.

Rodinné fotografie ako darček

Kalendar vo vchodovej miestnosti

Je úžasné koľko radosti prinesú spomienky na pekné spoločné chvíle. Fotky rodiny, súrodencov, starých rodičov či priateľov majú silu povzniesť a vyčariť úsmev. Fotky blízkych ľudí máte určite veľa. Čo keby ste chceli vytlačiť skutočne originálny fotokalendár? Použité fotografie, ktoré ste urobili na rodinných stretnutiach. Rozdeľte fotky na udalosti podľa mesiacov, v ktorých sa stali.

Napríklad fotka na február - dovolenka z lyžovačky. Alebo na december - prázdninové stretnutie doma. Čo sa týka letných prázdnin, dovolenka, ktorú ste si užili s priateľmi na pláži v auguste.

Náš tip: Ak vám aktuálna knižnica fotografií poskytuje dostatok možností na výber, môžete začať vytvárať obrázky pre kalendár na budúci rok, prípadne požiadať priateľov o fotky, ktorí viacej fotili už minulý rok.

Cesty a dobrodružstvá

Kalendar na stene s fotkou kayaku na vode

Užili ste si tento rok plno dobrodružstiev na cestách? Zhromaždite všetky svoje obľúbené fotky z predchádzajúceho roka a vytvorte si z nich kalendár. Stačí pohľad na kalendár a hneď vás to povzbudí k plánovaniu ďalších zážitkov. Znovu prežite svoj obľúbený výlet pohľadom na fotky alebo vytvorte celý kalendár z jednej dovolenky a tak môžete zažívať svoju obľúbenú dovolenku po celý rok.

Vyberte z množstva šablón a vytvorte originálny fotokalendár z vlastných fotiek v našom online editore: Kalendáre s online editorom

Krajina

Máločo dokáže tak upokojiť a inšpirovať ako pohľad na krajinu, hory, lúky a iné krásy prírody. Fotka krajiny je ideálny spôsob, ako skrášliť stenu a je veľmi populárna aj ako téma pre kalendár. Skúste si na každý list pripraviť svoju fotku, ktorá zodpovedá danému obdobiu. Na december zvoľte fotku zasnežených hôr alebo drevenicu v lese, pre august zase pohľad na more, alebo pláž. V prípade, že nemáte dostatok pekných fotiek prírody, nezúfajte. Existuje mnoho foto bánk, ktoré ponúkajú krásne scenérie v dobrom rozlíšení a ešte k tomu aj zadarmo.

Kalendar na stene s fotkou prirody.


Ponúkam zoznam fotobánk:

Rok s štvornohým parťákom

Ľudia sa nevedia vynadívať na roztomilé obrázky domácich zvierat na Instagrame a Facebooku. Či je to mačka, pes, škrečok alebo chameleón. Zvieratká patria do našich každodenných životov. Ak máte plný mobil fotiek svojho zvieracieho parťáka, s ktorým radi trávite veľa času, jašením po vonku či doma, tak je načase použiť tieto fotky. Vytvorte kalendár, ktorý je venovaný iba vašim priateľom zo zvieracej ríše.

Kalendar na stene s fotkou mačky.


Náš tip: Majte na pamäti, že v našom online editore môžete v kalendároch rozložiť viacero fotografií na stranu. https://www.typocon.sk/kalendare

Jedlá a recepty podľa sezóny

Hľadáte spôsob, ako mať svoje obľúbené recepty po ruke? Stačí ich vložiť do kalendára, ktorý sa bude skvelo vynímať na stene v kuchyni. Keďže je to kalendár, tak recepty odporúčame ladiť tematicky: na jeseň sa zahrejte Hokkaido polievkou alebo v lete sa osviežte napríklad šalátom s grilovaným halloumi syrom.

Kalendar na stene s jedlom.


Kalendár, ktorý je obložený fotkami jedál od výmyslu sveta môže byť pre gurmána milým darčekom. Každý máme takého kamaráta, ktorý rád varí, pečie, griluje, jednoducho má rád jedlo. Nájdite nové recepty, ktoré ho inšpirujú k novým kulinárskym špecialitám.

Citát na každý mesiac

Kalendar s motivačným citatom

Kto hovorí, že fotokalendáre sú určené výhradne na fotografie? Nechajte pravidlá za dverami tým, že do koláže fotiek vložíte svoje obľúbené citáty od svojich obľúbených ľudí a vytvoríte inšpiráciu na pracovnej ploche, ktorá vám dodá motiváciu a iskru potrebnú pre danú úlohu. Je možné, že akurát, keď sa pozriete na kalendár vám bude treba trochu povzbudenia. V takom čase vás môžu povzbudivé slová citátu motivovať a premôcť sa k náročným úlohám dňa. Môžete tak každý mesiac naberať inšpiráciu a dobrú náladu.

Náš tip: Keďže vaše citáty bude potrebné pri vytváraní kalendára nahrať ako obrázky (.jpg alebo .png), možno budete potrebovať pomoc softvéru na upravovanie obrázkov. Našťastie existuje veľa bezplatných možností, ktoré vám všetko uľahčia! Naše odporúčanie je Canva pre jej elegantné a zjednodušené rozhranie. https://canva.com/

Kalendár, ktorý vám zahrá

Kalendar s dovolenky s obľúbenou piesňou

Pamätáte na Spotify plaketu?



Podobne môžete vytvoriť vlastný hudobný playlist zoskupiť vaše obľúbené piesne na jedno miesto a uložiť ich do fotky alebo ilustrácie, ktorú použijete vo fotokalendári. Ak nejde o playlist, tak to môže byť pieseň, ktorú ste na odfotenom mieste počúvali. Takto stačí, ak naskenujete kód na kalendári a ste znovu na krásnej pláži spolu s kamarátmi a vychutnávate si dobrú muziku.

Náš tip: Ak chcete už do vytvoreného fotokalendára dodať Spotify kód, nie je problém vytlačiť samolepku, ktorú prilepíte na už vytlačený fotokalendár. Objednať tlač samolepiek

Hľadáte perfektný darček na Vianoce či na narodeniny alebo jednoducho hľadáte najlepší spôsob, ako dať život svojim obľúbeným fotografiám? Použite náš online editor a vytvorte si kalendár z vlastných fotiek na rok 2022. Vyberte si z množstva typov u nás. Kalendáre s online editorom

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií