• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tipov na darček k výročiu alebo na Valentína

5 tipov na darček k výročiu alebo na Valentína

Martin Kadlečík
2.2.2021 8:44:22
  • Valentín
  • darčeky
  • láska

Blíži sa 14. február, čas, keď si pripomíname krásne chvíle prežité s milovanou osobou. Uplynulý rok bol náročný, zaiste skúpejší na zážitky, ale určite sa nájdu spoločné chvíle, ktoré vás naštartovali a pohladili na duši, a o ktoré sa oplatí podeliť s najbližšou osobou vášho života. Výročie alebo Valentín môžu byť skvelou príležitosťou, ako dať vedieť najbližším osobám, že ich máte radi a že majú dôležité miesto vo vašom živote. V mojom článku ponúkam 5 tipov na Valentínske darčeky.

Obraz na stene

Existuje veľa spôsobov, ako zavesiť obraz alebo fotku na stenu. Ide hlavne o rôzne materiály, na ktoré možno tlačiť grafiku. Váš výber závisí už len od toho, ktorý z nasledujúcich materiálov je pre vás ten najvhodnejší. Na výber máte napríklad: plátno, papier, plexisklo, priesvitný plast alebo niektorý z iných doskových materiálov PVC, kapa, hliník či drevo.

materialy?typocon

Ak máte vybrané “tlačové médium”, tak stačí zvoliť grafiku, obraz alebo fotku, a o Valentínsky darček máte postarané. Pre inšpiráciu ponúkam niekoľko pekných nápadov, ktoré vyčaria úsmev obdarovanej osobe.

1. Príbeh nášho stretnutia

Originálnym darčekom pre vašu polovičku na Valentína môže byť znázornenie vašej spoločnej cesty prostredníctvom mapy. Môže ísť napríklad o miesto prvého bozku, úplne prvé rande alebo o iný významný moment vo vašom spoločnom živote. Alebo všetky tri naraz:

Nájdite na mape ( https://snazzymaps.com/build-a-map ) miesta, v ktorých ste spolu zažili najdôležitejšie alebo najkrajšie chvíle svojho života, vytlačte ( https://www.typocon.sk/volne-listy/plagaty ) si ich na papier a vložte do rámu. Krátkym popisom jednotlivých miest, pripomeniete vašej polovičke danú chvíľu a o romantiku je postarané.

  • „Kde to všetko začalo“,
  • „Naše prvé rande“,
  • „Kde sme sa zasnúbili“,
  • „Kde sme sa vzali“

Výborným nápadom je obohatiť obraz o zemepisné súradnice miesta, kde sa uskutočnili vaše nezabudnuteľné chvíle.

Objednať tlač tu:
tlač plagátov

Mapu vášho stretnutia si môžete nájsť a stiahnuť napríklad aj tu: https://snazzymaps.com/style/79/black-and-white

2. Nočná obloha nášho prvého stretnutia

Chvíle, na ktoré nechcete zabudnúť: prvý bozk, narodenie dieťaťa alebo ten okamih, keď ste si uvedomili, že sa váš svet zmenil... Podobne ako mapu príbehu vášho stretnutia, môžete darovať mapu hviezdnej oblohy spoločných životných míľnikov. Takto zvečnite dôležitý a krásny moment a pripomeniete si ho navzájom pomocou obrazu oblohy v danom čase.

Nočnú, alebo aj dennú oblohu, v presnom čase a polohe si môžete stiahnuť napríklad aj tu:
https://stellarium.org/release/2020/12/28/stellarium-0.20.4.html

Alebo ako aplikáciu tu:
https://www.stellarium-labs.com/stellarium-mobile-plus/

3. Koláž fotografií na plátne

Pomocou tlače na plátno môžete mať doma každý deň výročie alebo Valentína. Rozmer a veľkosť obrazov je v podstate na vás. Štvorec, obdĺžnik či panoráma. Chcete spojiť mnoho malých abstraktných obrázkov do koláže? Nie je problém. Stačí, ak si nájdete tie správne obrázky a grafiky a vytlačenie už nechajte na nás.

Ponuka tlače na canvasové plátno

MATERIÁL: Na výrobu obrazu používame canvasové plátno. V podstate ide o štruktúrovaný materiál zo zmesi bavlny a polyesteru s prírodným vzhľadom. Tento materiál potlačíme a napneme na skrytý drevený rám.

Inšpirácie

Ak máte už opozerané fotky vašej minulosti, vytvorte si nové spomienky. Zoberte svoju milovanú osobu na výlet do prírody, alebo len tak sa prejsť okolo miest, ktoré pre vás znamenajú veľa. Vytvoríte si tak zbierku fotografií, ktorú si môžete dať vytlačiť na plátno, a dar je hotový.

Ak chcete do koláže nájsť nejaký pekný obraz či kresbu, oplatí sa hľadať inšpiráciu v kvalitných foto bankách. Uvediem niekoľko foto bánk, kde môžete zadarmo hľadať obrázky a grafiky. Avšak treba pripomenúť: "Čo nič nestojí, za nič nestojí". Oplatí sa investovať do pekného a inšpirujúceho obrazu, aj keby plnil len doplňujúcu rolu v koláži fotiek.

Získať aktuálnu fotku širokej rodiny môže byť v súčasnej dobe náročné, ba niekto by povedal, že až nebezpečné. Ale je možné poprosiť svojich najbližších, aby sa odfotil každý individuálne. Miesto fotenia môže byť rôzne, či už doma, v prírode alebo na vtipnom mieste cestou na nákup. Vytvoríte z nich koláž a jedinečný darček, ktorý na 100% poteší vašu milovanú osobu, je na svete.

Programy na tvorbu fotokoláže:

4. Spotify plaketa

Na to, aby ste darovali pieseň svojej blízkej osobe, nemusíte byť virtuózom, ba ani priemerným hudobníkom. Pomocou spotify kódu a plakety sa stanete najobľúbenejším DJ-om dňa. Trik spočíva v možnosti použitia spotify kódu, ktorý si vytlačíte na plaketu.

Ako to funguje? Naskenujte kód pomocou aplikácie Spotify a aplikácia vám automaticky pieseň zahrá. Plaketa bude mať efektný vzhľad spotify prehrávača. Keď k tomu doplníte jej alebo jeho obľúbenú spoločnú fotku, tak radosť na seba nenechá dlho čakať.

Na tvorbu plakety nie je potrebné veľa. Materiál môže byť rôzny od priesvitného plastu cez plagátový papier až po drevenú dosku. Prevedenie necháme na vašu tvorivosť. Avšak ponúkame rôzne inšpirácie:

  • originálne: samostatný priesvitný plast alebo osadený v stojane,
  • jednoducho: zarámovaný plagát na stenu,
  • prekvapivo: ako obraz na plátne,
  • luxusne: na plexiskle zavesenom na dištančných šróboch na stene.

Vytvorili sme pre vás šablónu, s ktorou si budete môcť vytvoriť vlastnú plaketu. Stiahnite zadarmo tu:

šablóna PDF

šablóna ai

Tlačíme na všetky vyššie spomenuté materiály! Objednať tlač spotify plakety si môžete tu

Foto produkty



Stačí si zvoliť, ktorý fotoprodukt chcete, a nahrať súbor s vytvorenou grafikou.

5. Malé fotky, veľký príbeh

Vytvorte príbeh a zhmotnite ho do albumu z malých fotiek. Svadba v kocke? Obľúbený výlet alebo krásne momentky z uplynulého roka v jednom ráme? Roztomilým valentínskym darčekom môžu byť fotky malých formátov. Napríklad fotky z “Polaroid” fotoaparátov sú skvelé na tvorenie darčekov.
Malé fotky si môžete zavesiť na drievko alebo usporiadať na harmonikový papier do krabičky. Pekne dotvoria priestor na poličke či v knižnici.

Ak nemáte taký fotoaparát k dispozícii, tak si ich môžete jednoducho u nás vytlačiť: https://www.typocon.sk/volne-listy/ine-volne-listy

BONUS: Magnetky alebo puzzle

Veľmi podobne je možné vytvoriť valentínsky darček z magnetiek alebo puzzle. Magnetky môžu byť rôznych veľkostí, ba dokonca z nich môžete vytvoriť puzzle. Informácie o tom, ako tvoríme magnetky, môžete získať z našich článkov tu: Články s tematikou o magnetickej fólií.

Objednať tlač magnetiek môžete tu: https://www.typocon.sk/specialne-materialy/magnetky Alebo tu: https://www.typocon.sk/rolove-materialy/magneticka-folia

Vytvorte originálne puzzle s vlastnou potlačou a krabičkou. Darujte tak hlavolam s krásnym výsledkom. Objednať tlač puzzle si môžete tu: tlač na hladkú lepenku stačí, ak do poznámky napíšete, že by ste chceli puzzle, a my vám automaticky vytvoríme orezové krivky.
Ak vy ste chceli originálnu krabičku pre vytvorenie šablóny môžete použiť aj nasledovný online nástroj na tvorbu rôznych šablón:

templatemaker - vytvoriť šabĺónu

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií