• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Kreatívna vizitka: 5 nápadov, ako dať vizitke druhý dych

Kreatívna vizitka: 5 nápadov, ako dať vizitke druhý dych

Martin Kadlečík
30.10.2023 15:02:59
  • vizitky
  • etikety
  • darčekové poukážky

V dobe digitálnych médií je jednoduché prehliadnuť tradičné marketingové nástroje. Avšak vizitky sú aj v dnešnom svete stále funkčnými prostriedkami na rozvoj značky a rozširovanie obchodných kontaktov. Stačí štipka kreativity a môžete vizitkám dať nový význam, ktorý napomôže budovať vzťahy so zákazníkmi a posilní vašu značku. V článku ponúkame niekoľko nápadov, ako vytvárať vaše vizitky inak.

Vernostné karty / darčekové poukážky

Je veľa spôsobov, ako si ľudia značia termíny či už do mobilu alebo do zápisníka. Vytvorte vizitku, ktorej jednu stranu venujete zápisu nadchádzajúcich schôdzok. Zároveň slúžia, ako pripomenutie vašej značky - najmä ak sú zavesené na nástenke či na chladničke. Ako ušité sú pre salóny krásy alebo pre osobných trénerov - pomáhajú zákazníkom udržať prehľad o svojich termínoch.

Tipy na dizajn

  1. Svetlá farba: Plánujete použiť atramentové pečiatky? Uistite sa, že vizitka je svetlej farby, aby pečiatka dobre vynikla.
  2. Matný povrch: Použite vizitku s matným a nenatieraným povrchom. 
  3. Pripomenutie odmeny: Pridajte riadok textu, ktorý zákazníkom pripomenie, akú odmenu dostanú.
  4. Jedinečnosť: Odlíšte sa od konkurencie. Dbajte na to, aby dizajn vašej vizitky bol zapamätateľný.

V prípade, že by ste chceli zamerať na darčekové poukážky, tak odporúčame si prečítať nasledujúci článok: Darčekové poukážky.

Vizitka s rezerváciou termínu

Je veľa spôsobov, ako si ľudia značia termíny či už do mobilu alebo do zápisníka. Vytvorte vizitku, ktorej jedna strana slúži na zápis nasledujúcej schôdzky. Tento typ vizitky je navrhnutý s cieľom pomôcť zákazníkom zaznamenať si dôležité termíny ich schôdzok alebo stretnutí. Vhodný je pre rôzne služby, od kozmetických salónov až po osobných trénerov, kde je potrebná vopred dohodnutá rezervácia.

Tipy na dizajn:

  1. Priestor na zapísanie: Nezabudnite ponechať dosť miesta na zapísanie dátumu, času a iných dôležitých poznámok týkajúcich sa stretnutia.
  2. Tabuľka na poznámky: Môžete pridať jednoduchú tabuľku pre lepšiu organizáciu a prehľadnosť.
  3. Zrušenie termínu: Uvažujte nad pridaním odkazu, ktorý nabáda zákazníkov, aby vás informovali o prípadnom zrušení termínu.

Vizitka alebo etiketa?

Tu ide skôr o druhý prípad. Prepojte funkčnosť vizitky s praktickosťou visiacej etikety. Je to skvelý spôsob zviditeľniť svoju značku a zároveň poskytnúť zákazníkom užitočné informácie.

Tipy na dizajn

  1. Dvojúčelový dizajn: Na jednej strane vizitky umiestnite logo, kontaktné údaje. Prípadne stručný slogan alebo popis toho, čo vaša spoločnosť robí. Na opačnú stranu vložte informácie o produkte (cena, veľkosť, materiál alebo inštrukcie na použitie).
  2. Kvalitný materiál: Odolnosť pri tomto type vizitiek je kľúčová. Papier s vyššou gramážou, minimálne 300 g/m2, je ideálny. Môžete tiež zvážiť laminovanie alebo enkapsulovanie pre extra ochranu, prípadne zvoľte plastové materiály.
  3. Strategické umiestnenie otvoru: Pri navrhovaní vizitky berte do úvahy miesto na dierku, pomocou ktorej upevníte vizitku na produkt. Umiestnenie otvoru nesmie zakrývať dôležité informácie. 

Vizitka alebo umenie?

Spojením vašich umeleckých diel a vizitky vytvorte jedinečnú mini galériu. Na jednu stranu môžete umiestniť obrázok, fotku alebo dizajn a na druhej kontakt a QR kód vedúci na vaše portfólio. Takýto typ vizitky je určený najmä pre umelcov, dizajnérov alebo fotografov.

Tipy na dizajn

  1. Jedinečná ilustrácia alebo fotografia: Vyberte si svoju najobľúbenejšiu prácu, ktorá vás najlepšie reprezentuje. Môže to byť kresba, maľba, fotografia, grafika alebo akýkoľvek iný typ umeleckého diela.
  2. Kvalita tlače: Zvoľte materiál s vysokou gramážou, aby vaše umelecké dielo na vizitke vyniklo. Rozmýšľajte aj nad možnosťou laminovania alebo špeciálnych efektov, ktoré môžu vizitke dodať extra šmrnc.
  3. Minimalizmus: Pri umelecky orientovanej vizitke je dôležité, aby ste nezahltili vizitku príliš mnohými informáciami. Vaše meno, čo robíte (napr. "Grafický dizajnér" alebo "Profesionálny fotograf") a základný kontakt sú postačujúce.
  4. QR kód: Máte webovú stránku, online portfólio alebo sociálne siete, kde môžu ľudia vidieť viac vašich prác? Integrujte QR kód do dizajnu vašej vizitky.

Záložky do kníh

Vizitka/záložka môže byť perfektným darčekom pre zákazníkov a zároveň efektívnym nástrojom na marketing a budovanie značky. Vizitka nielenže poskytuje všetky štandardné informácie, ako sú kontakt, logo a názov firmy, ale zároveň slúži ako praktický nástroj pre každého milovníka kníh. Zákazníci tak môžu vašu značku neustále vidieť pri čítaní svojich obľúbených kníh.

Tipy na dizajn

  1. Materiál: Vyberte taký papier, ktorý nie je príliš hrubý, aby nepoškodil strany knihy, ale zároveň dostatočne odolný, aby vydržal dlhodobé používanie.
  2. Dizajn: Nezabudnite nechať dostatok priestoru na kontaktné informácie a logo. Tiež zvážte, či nepridať nejaký krátky popis služieb alebo produktov, ktoré vaša firma ponúka.
  3. Funkčnosť: Pri umelecky orientovanej vizitke je dôležité, aby ste nezahltili vizitku príliš mnohými informáciami. Vaše meno, čo robíte (napr. "Grafický dizajnér" alebo "Profesionálny fotograf") a základný kontakt sú postačujúce.
  4. Odolnosť: Vizitka/záložka vydrží dlhšie, ak ju laminujete, prípadne zvolíte zaoblenie rohov.

Vytvorte kreatívnu vizitku, ktorá vám bude slúžiť nie len ako prostriedok na poskytovanie kontaktných informácií, ale aj ako nástroj na budovanie dlhotrvajúcich vzťahov so zákazníkmi. Dodajte druhý dych svojim vizitkám.

Objednajte si tlač vizitiek:

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií