• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Ako vyrobiť tučné vrstvené vizitky?

Ako vyrobiť tučné vrstvené vizitky?

Martin Kadlečík
21.2.2022 9:35:09
  • vrstvene vizitky
  • multiloft

Raz, keď vyskúšate hrubú vizitku, tak niet cesty späť. Vyhľadať základné informácie o vašej spoločnosti by nemal byť v dnešnej informačnej dobe problém. Dôležité je, aby vaša spoločnosť bola práve tá, ktorá vystúpi z radu. Preto vizitky neplnia už len účel ponúkania kontaktných informácií, ale skôr ponúkajú obraz a jeden z prvých dojmov o vašej spoločnosti. Zanechajte pamätný dojem vrstvenou vizitkou.

Čo sú vrstvené multiloft vizitky?

Multiloft materiál je hárok papiera s vrstvou lepidla na jednej strane. Druhá strana slúži na potlač alebo prilepenie ďalšej vrstvy. Takto je možné vizitku poskladať z viacerých farebných vrstiev. Je dobré mať na pamäti, že klasická vizitka má 300-400 g. Gramáž vrstvených vizitiek predstavuje približne dvojnásobok tých tradičných a začína už od 650g. Základné pojmy, ktoré je potrebné rozlíšiť sú: vonkajšie vrstvy a vnútorné vrstvy, taktiež známe ako jadro. Viac o hrúbkach a rôznych možnostiach skladania vizitky nájdete v nasledujúcich odsekoch.

Ako si poskladať vrstvenú vizitku?

Kým klasickú vizitku tvorí jedna vrstva papiera, tak v prípade vrstvených vizitiek to môže byť niekoľko rádovo viac. Už zo samotného mena “vrstvené vizitky” vyplýva, že ide o spájanie/vrstvenie viacej hárkov papiera do finálnej vizitky. Vďaka Multiloft technológii je možné vytvoriť vrstvenú vizitku z dvoch vrstiev alebo z troch a viac vrstiev.

Vizitka z dvoch vrstiev

Použitím len dvoch vonkajších vrstiev dostanete najtenšiu vrstvená vizitku. Jej hrúbka je 650g, čo predstavuje 0.76 mm. Ako si to navoliť v našom formulári? Jednoducho, v kolónke Vonkajšia vrstva (líc aj rub) zvolíte požadovaný typ papiera a v následnej kolónke “Vnútorná vrstva” zvolíte možnosť Bez vnútra. Gramáž sa vám automaticky zmení na 650 g/m2. Bližšie informácie, ako aj fotky vonkajších vrstiev nájdete kliknutím na tlačidlo Galéria.

ako navolit dvojvrstvu vizitku

Ak máte chuť experimentovať s rôznymi typmi vonkajších vrstiev, tak my sme tomu určite otvorení. Neváhajte nám napísať do poznámky, vašu požadovanú kombináciu papierov a vytvorte si tak jedinečnú dvojvrstvovú vizitku.

Vrstvena vizitka z kraft papiera s dvoma vrstvami

Vizitka z troch a viac vrstiev

Prichádzajú na rad vnútorné vrstvy vizitky. Vložením jednej vnútornej vrstvy získame trojvrstvovú vizitku s gramážou 920 g/m2. V našom formulári to docielite jednoducho tak, že zvolíte v kolónke Vnútorná vrstva požadovanú farbu vnútra. Prezrieť farby a bližšie informácie o vnútorných vrstvách môžete nájsť kliknutím na tlačidlo Galéria.

Farby vnutornych vrstiev multiloft vrstvenej vizitky

Tu to však nekončí! Môžeme vrstviť a vrstviť koľko nám naša rezačka dovolí (cca…). Navoliť si počet vnútorných vrstiev v našom formulári sa zobrazuje prostredníctvom zvyšujúcej sa gramáže v kolónke V rámci formulára si môžete zvoliť spolu 3 vnútorné vrstvy. S každou novou vnútornou vrstvou pridáte 270g k vašemu vizitkovému sendviču. S dvoma vnútornými vrstvami získate 1190g vizitky. A následne 1460g vizitku dosiahnete s troma vnútornými vrstvami

Porovnanie vizitiek s dvoma, troma a piatimi vrstvamiSamozrejme ponúkame možnosť pridania aj ďalších vrstiev rozličných farieb. Stačí špecifikovať koľko, poradie a akej farby či materiálu do poznámky pri objednávke.

Špeciálne efekty? Nie je problém!

Ako pri klasických vizitkách, tak aj pri vrstvených vizitkách je možné použiť všetky spôsoby zušľachťovania. Napríklad tlač bielou farbou sa veľmi dobre vyníma na hnedej vonkajšej vrstve (Kraft Multiloft materiál). Dodať lesk je možné pomocou parciálneho lakovania. Ponúkame oblenie rožkov v troch rádiusoch: 3.5, 6 a 10 mm.

Specialny vyrez vonkajsej vrstvy vizitky


Špeciálne výrezy vrchných vrstiev

Tvarový výrez je možné použiť v dvoch prípadoch. V prvom si vytvoríte vlastný tvar celej vrstvenej vizitky. V druhom prípade môžete vyrezať objekt len na vonkajšej vrstve. Dodáte tak novú hĺbku vášmu dizajnu. Kruh, štvorec alebo aj komplikovanejší tvar je možné vyrezať do povrchovej vrstvy, a tak vytvoriť klientom jedinečný haptický zážitok. Určite strávia s vašou vizitkou viacej času. Výrez v kombinácii s kontrastnou farbou vnútornej vrstvy upriami pozornosť a ponúkne tretiu dimenziu a výnimočný vzhľad vašej vizitke.

Specialny vyrez vonkajsej vrstvy vizitky


Ako vytvoriť orezové krivky?

Ponúkam jednoduché inštruktážne video, ako vytvoriť orezovú krivku pomocou pantone farieb a vektorových kriviek. Je to jednoduché, avšak raz vidieť je lepšie ako niekoľko krát počuť alebo čítať.


  1. Použitím vektorového programu, ako napríklad Adobe Illustrator, vytvoríme vektorový tvar alebo logo.
  2. Vytvorenej krivke je potrebné vyfarbiť obrys v pantone farbe (zvoliť PANTONE solid coated) a vnútro nevyfarbovať.
  3. Hotovo. Stačí uložiť dokument do PDF.

Ak sa potrebujete poradiť o rôznych možnostiach vyhotovenia, neváhajte nás kontaktovať. Ďalšie informácie o možnostiach výroby a cene vrstvených vizitiek môžete zistiť na nesledujúcom odkaze.

tlač vrstvených vizitiek

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií